Életmód

Természetes “dopping” a jobb teljesítményért

A meggylé segít csökkenteni a sportolás okozta izomkárosodást, redukálja a szívbetegségekkel kapcsolatos gyulladásokat és jó hatással van az ízületi fájdalmakra is – állítja egy tanulmány.
 A meggylé csökkenti az izomlázat Olvass tovább!
A bőrfiatalítás titka

A tanulmány az American College of Sports Medicine nevű szaklapban jelent meg. A kutatók 10 atléta segítségével végezték el a kísérletet. A sportolók egy intenzív edzés előtt és után is – tehát minden nap kétszer – elfogyasztottak 30 ml antioxidánsban gazdag meggysűrítményt. Az atléták jelentősen jobban érezték magukat, amikor a meggylevet fogyasztották, mint amikor bármilyen más gyümölcssűrítményt adtak nekik: 24 óra elteltével 90 százalékban visszatért teljes izomerejük, míg a sűrítmény nélkül ez az eredmény csak 85 százalékra volt tehető. Ez a szignifikáns különbség pedig kiváló hatással lehet egy atléta következő teljesítményére!

Természetes A kutatók úgy vélik, hogy a meggy jótékony hatása gyulladáscsökkentő és antioxidáns összetevőinek köszönhető, amely anyagok egyben a gyümölcs élénkpiros színéért is felelősek. Dr. Wendy Bazilian dietetikus elmondta: „A meggyet egyszerűen csak alapvető szuperélelmiszernek titulálnám. Nemcsak tökéletes és finom kiegészítője étrendünknek, de egész évben rendelkezésre áll friss, pürésített, fagyasztott vagy szárított formában! Tehetjük joghurtba, müzlibe, de magában fogyasztva is nagyon ízletes gyümölcs.”

Forrás: www.telegraph.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top