Életmód

“Vámpírszérum”: saját véredet a szépségért

Bár a neve bizarr, és az eljárás sem hétköznapi, de a szépségért mindent odaadnánk: ezúttal a saját vérünket.
„Vámpír szérum Olvass tovább!
A botox a boldogságérzetet is csökkenti!

A botoxinjekcióval történő ránctalanításról már sokat írtunk: elsősorban a homlokon és a szemek körül alkalmazható veszélytelenül. Az orr és a száj közötti, illetve körüli ráncok botoxozása olyan fontos izmok működését is gátolhatja, amelyek kiesése eltorzítja az arcot, vagy zavart okozhat a szem vagy a száj zárásában. Ezért az orr és száj közötti erős redő vagy a száj körüli ráncok esetében nem a mimikai izmokat bénítják, hanem a ráncokat igyekeznek minél tökéletesebben feltölteni. Eddig a ráncok elsimítására leggyakrabban kötőszöveteink egyik fontos építőkövének számító, természetes vagy mesterséges hialuronsav-készítményeket használtak.

A ráncfeltöltést napjainkra forradalmasította – az Amerikában nemes egyszerűséggel a divatos filmhősök után elnevezett – ún. „vámpírszérum”-kezelés. E furcsa kifejezés alatt azt értjük, hogy a ráncokat a páciens saját véréből nyert vérszérummal, más néven vérplazmával töltik fel. Az eljárás legnagyobb előnye a korábbi készítmények alkalmazásával szemben, hogy teljesen természetes, sőt testazonos anyagot használnak, így az semmilyen allergiás reakciót nem okoz!

„Vámpír szérum– A ránctalanítás során a vendégtől kevés vért veszünk, majd egy berendezés segítségével szétválasztjuk a vérsejteket a plazmától, majd ez utóbbit hajszálvékony tű segítségével a ráncok feltöltésére a bőr alá fecskendezzük. A kezelés hatása hónapokig tart és esztétikailag remek eredményt ad – mondja dr. Gajdos Gábor, a pomázi sebészeti rendelő sebész-traumatológus orvosa.

Viszlát, striák…

A sajátvérszérum-kezelés azonban egyéb gyakori, sokakat érintő és joggal zavaró bőrprobléma csökkentésére, eltüntetésére is alkalmazható.

A csúnyán gyógyult sérülések vagy műtétek utáni hegek, az ún. másodlagosan gyógyult sebek vagy a hipertrófiás hegek korrekciójában is segítségünkre van a terápia. E hegekre jellemző, hogy az ideális, vékony, vonalas, fehér hegvonal helyett kiszélesedett, kezdetben elődomborodó, rózsaszínű vagy lilás árnyalatú hegszövet képződik, mely hónapok, évek múltán ráncos felszínnel a bőr szintjébe visszasüllyed.

A szülés után, a jelentősebb testsúlyváltozás, illetve erőteljes növekedés kapcsán kialakuló striák szintén nagyon zavaróak és sokakban gátlásokat okoznak. Ezekben az esetekben megváltozik, elgyengül a bőr eredeti szerkezete, s mint a jégtáblákon létrejövő rianások, a rugalmas kötőszöveti rostok arányának erőteljes csökkenése miatt szétcsúsznak a bőr felületes rétegei. A hatékony kezelés csak a bőr szerkezetének visszaépítésével, a rétegek megújításával képzelhető el. – A striák vagy terhességi csíkok esetében a kiterjedtségtől függően több egymást követő „vámpírterápia” is szükséges lehet. Ilyenkor speciális érzéstelenítő krémmel történő fájdalomcsillapítás mellett számos apró szúrással minden egyes stria alá sajátvérplazma-injekciót adunk – mondja a szakember.

A bőr öregedésével járó ráncoktól eltérően, amennyiben az életmódból adódó, illetve élettani okok megszűnnek, megfelelő eredmény elérése esetén nem szükséges évekig tartó terápia. Az idősült hegek és striák, terhességi csíkok „vámpírszérum”-kezelésekor is minden esetben szükséges a speciális kozmetikumokkal történő utókezelés és a szervezet, valamint a bőr kellő hidratálása.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top