Életmód

Falusi Mariannt eltiltották a zsírégetéstől

Az énekesnő túl gyorsan dobta le magáról a fölös kilókat, ezért fel kellett függesztenie a fogyókúrát. Szakértőnktől arra is választ kapunk, vajon miért rossz a túl gyorsan leadott súlyfelesleg.
Falusi Mariannt eltiltották a zsírégetéstől Légy ura saját súlyodnak!

Falusi Mariann teljesen kiborult. Az énekesnőnek egy hónapra fel kell függesztenie eddig hihetetlenül sikeres fogyókúráját. Mariann öt hónap alatt 22 kg-tól szabadult meg és energikusabb, mint korábban, ráadásul új életmódjának köszönhetően laboreredményei is sokat javultak. Most azonban a zsírégető klub, amelyhez tavaly ősszel csatlakozott, egy hónapra letiltotta a további fogyókúráról. Mariann speciális étrendet kap, amellyel megőrizheti eddig elért súlyát és egészségi állapotát.   

Falusi Mariannt eltiltották a zsírégetéstől Túlteljesítette célkitűzését Falusi Mariann. A Pa-Dö-Dö énekesnője ugyanis elhatározta, egy év alatt szabadul meg 40 kilótól, ám ahelyett, hogy fél év alatt adta volna le ennek felét, annyira belelovalta magát a diétázásba, hogy öt hónap alatt fogyott 22 kg-ot. Ezért a zsírégető klub, amelyhez Mariann múlt ősszel csatlakozott, felelősségteljes döntést hozva eltiltotta őt egy hónapra a további fogyókúrától, hogy egészséges maradjon és a bőre is bírja majd a további diétázást. Mariann azonban teljesen kikelt önmagából, ellenkezett a hír hallatán, hiszen rendületlenül folytatná tovább a kilók lefaragását, de végül nagy nehezen, saját maga érdekében megadta magát. A zsírégető klub szakemberei az eredeti tervek szerint is beiktattak volna egy pihentető hónapot fél év után, azonban ezt előrébb kellett hozni, mert Mariann a tervezettnél gyorsabban adta le a fölös kilókat.

„Ki vagyok borulva, hogy egy hónapig nem fogyókúrázhatok. Hat hónap alatt kellett volna 20 kg-ot leadnom, de én ezt öt hónap alatt teljesítettem, sőt túl is léptem, és ettől borzasztóan büszke vagyok magamra. Ez a siker hajt előre, motivál, semmi kedvem megállni pont most. Sokat gondolkodtam, de kénytelen vagyok meghajolni a zsírégető klub akarata előtt, mert tudom, a szervezetemnek túl gyors a tempó, és a bőrömnek is az a legjobb, ha fokozatosan adom le a kilókat” – fakadt ki Mariann, akinek most egy fenntartó étrendet kell követnie, hogy megóvja egészségét, és az egy hónap letelte után tovább folytathassa diétáját, hogy elérje a kívánt, 40 kg-mal könnyebb testsúlyt.  

Mit mond a dietetikus?

– A normális fogyás 0,5 kg körül van, hetente. Ez tisztán „zsírból” megy le, de egyéntől és alkattól, illetve a fölösleges kilók mennyiségétől függ, hogy mennyi lesz az „ideális 0,5 kg”-ból – mondja Nagy Eszter Anna dietetikus, böjtszakértő. – Falusi Mariann akaratereje példaértékű. Az egy hónapos szinten tartó étrend ajánlott, hiszen a 22 kg hatalmas munka a szervezet számára, így viszont a test és a lélek is pihenni tud.
A szinten tartó étrend alatt a szervezet új erőre kap, megtanul alkalmazkodni az új testtömeghez.
Testünk érzékeny rendszer, nem szabad túlhajtani, hagyni kell neki időt, hogy fellélegezzen, bármennyire is úgy tűnik nekünk, hogy ez csak jót tesz testünknek, megviseli a túl gyors és túl nagy tömegvesztés – így érdemes mindenkinek, aki fogyókúrázik, beiktatnia szinten tartó időszakokat is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top