Életmód

A saját méhemet is beborítom fénnyel

A Föld és a női termékenység viszonyát, a szexualitás kérdését járta körül e heti üzenetében Soma Mamagésa.
 A saját méhemet is beborítom fénnyel Olvass tovább!
A szex veszélyes üzem

Ismerjük a régi mondást: „Amint kint, úgy bent, amint lent, úgy fent.” Ami azt jelenti, hogy maga az emberi test analógiában van a Földdel. Maga a Föld (anyaföld) pedig a nővel, a nő méhével, petefészkeivel, szexualitásával, nőiségével. Ami azt jelenti, hogy Földünk jelenlegi állapota megegyezik az összes nő nőiséghez, termékenységhez, anyasághoz való viszonyulásával. A rengeteg ciszta, mióma, rákos daganatok, különféle más nőgyógyászati problémák épp annyira vannak jelen a rengeteg nő által a Földön, amennyire maga a Föld beteg most.

A saját méhemet is beborítom fénnyelÉs viszont: a Föld megbetegedései kihatnak ránk. Ez nem új keletű tudás. Afrikában évszázadok óta úgy gondolnak a nők a saját méhük tisztításának fontosságára, mint egy szántóvető, ahogy felelősséget érez a földje iránt. Quen Afua, fantasztikus afrikai gyógyító-tanító (papnő) a Szakrális szövetség című könyvében jó néhány imát, rituálét is leír, hogyan teszik ezt ők, ott élő asszonyok. Elisabeth Davis A női szexualitás című könyvében szintén ír erről. Egy ecuadori sámán asszony azt mesélte, hogy ők Latin-Amerikában a menstruációs vérükből egy részt az anyaföldnek adnak (nálunk is van már úgynevezett „moon cup”, azaz a hüvelybe felhelyezhető szilikonos tölcsérke), amivel ez könnyedén megoldható.

Ugyanis szerintük (és érzem, hogy igaz), a föld a befogadott vért „elemzi”, és a Föld-méh analógiára épülve „visszarezgeti” az információt a nő testébe, mintegy ezzel gyógyítva a női nemi szerveket. A mi túlzottan elracionalizálódott világunkban ezek persze sokaknak furcsán hatnak… Mindenesetre a Föld tisztítására, „megmentésére” nagyon sok szinten elindult már a segítő folyamat. Teszik ezt a zöldek, a tudatos környezetvédők, és mindenki, aki némi környezettudatossággal él.

Nemrégen kaptam egy e-mailt egy asszonytól, aki belső késztetésből létrehozott egy site-ot, ahol különféle Föld-gyógyító meditációk találhatók. Összehozott egy egyre bővülő közösséget, akik – szintén belső késztetésből – úgy érzik, hogyha egy adott időben sokan együtt imádkoznak a Földért, akkor elindulnak pozitív változások. (Teljesen mindegy hol vannak, az energia küldésében a távolság nem számít.) Hogy ez mennyire lehet valós, sokakat foglalkoztat, és kísérletekre is sarkallt.

A saját méhemet is beborítom fénnyelUri Gellernek is volt egy olyan kísérlete, amikor azt kérte a tévénézőktől, hogy egy adott focicsapatnak drukkoljanak (úgy, hogy az ujjukat időnként rá is teszik a képernyőre, a játékost követve). Persze ők nyertek, de ez nem tudom, mennyire objektív, mennyire volt eleve jobb az a csapat. (Eleve előny, ha mondjuk valaki hazai pályán játszik, szintén hasonló elvekre épülve…) Szintén egy idevaló kísérlet: egy belgyógyászaton hasonló szintű betegségekkel feküdt 80 ember. A betegek feléért heteken át imádkozott a sok pap, a másik feléért nem. Akikért imádkozott a közösség, jelentős gyógyulást mutattak.

Ezen az előbb említett site-on (www.energologia.hu) van egy aktuális felhívás: miszerint február 4-én lesz egy világméretű meditáció a Föld megmentéséért, amitől sokan földanyánk jelentős gyógyulását várják. A cél, hogy az adott időben (bővebb információk az oldalon) létrehozzunk a Föld körül egy úgynevezett „szeretethálót”, ami úgy az egyénre, mint a Földre (oda-vissza) pozitív hatást gyakorol. Ismerjük az érzést, micsoda ereje tud lenni, amikor sok ember együtt tesz, érez, mond vagy gondol dolgokat. Én nem csak nagy örömmel veszek részt ezen a virtuális együttléten, de nagy kíváncsisággal és nyitottsággal is, hogy mit érzékelek majd mindebből. Ez a minimum, amit megtehetek a Földért, amitől annyi jót kaptam. Hiszen nem csak egy személynek adhatjuk vissza, amit kaptunk. Közben még azzal a luxussal is megspécizem az egészet, hogy képzeletben a saját méhemet is elborítom fénnyel, tisztító erővel. Nos, kedves leány- és asszonytársaim, velem tartotok? (A Föld-meditáció persze a férfiaknak is szól.)

Spirituális kalandra fel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top