Életmód

Kezdj új életet!

Folyamatosan ettél az ünnepek alatt? Ideje mozognod, de egyedül nem akarsz? A munkahelyed sem kínál már új kihívásokat és egy társ is hiányzik a mindennapokban?

Minden évben megfogadod: lefogyok, megcsinálom, amit idén nem, sportolni kezdek, nem eszem több húst és munkahelyet váltok… Aztán persze mindig csak halogatod, mígnem újra évvége van. Néha olyan célokat tűzünk ki, amelyek elérhetetlenek, így a kedvünket szegik és lanyhul a kitartás. Pedig anélkül nem megy!

Megszabadulnál pár kilótól
Változtass! Ha eddig ettél húst, egy időre mellőzd, és helyette fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt, igyál zöld teát vagy ásványvizet. Hat után már ne állj neki a hűtő tartalmának elpusztításához, de reggelizz rendesen. Száműzd az étrendedből a finomlisztből készült péksüteményeket és az édességet is, helyette próbáld ki a teljes kiőrlésű termékeket. A rossz hír, hogy mozgás nélkül még ez sem az igazi: heti háromszor egy óra mozgást be kell iktatnod. Az étrend megváltozásával előbb-utóbb az alakod is változni fog. Kitartás!

Kezdj új életet!

Ha sportolnál
Ha általában a lusták táborát erősíted, akkor muszáj lesz beszervezned valakit, aki hajt majd, hogy menj. Így kevésbé unalmas, és egy szövetséges mindig jól jön. Ha biztosra akarsz menni, vegyél bérletet: ha nincs kedved menni, gondold azt, hogy kiadtál egy csomó pénzt, muszáj legalább azt a bérletet lejárnod, ha nem szeretnéd, hogy a nehezen megkeresett forintok veszendőbe menjenek.

Munkahelyváltáson töröd a fejed
Valami nem stimmel, már régóta tudod, de lusta voltál lépni. Ezt már megszoktad, igaz, már semmi sem motivál. Hát itt az ideje elhatározni magad. Gondold végig, hogy mit szeretnél csinálni, és céltudatosan kezdj neki a keresésnek. Említsd meg az ismerőseidnek, hogy változtatnál: sosem tudhatod, hogy valaki nem hall-e valami neked való állást. Küldd el az anyagodat fejvadász cégeknek – ha pozitívan állsz hozzá, előbb-utóbb meglesz az eredménye.

Jó lenne már egy új szerelem
A múlt év az egyéjszakás kalandoké volt, de minden ismerősöd lehorgonyzott már, csak te vagy facér. Szeretnéd már valakivel megosztani a fogkeféd, de valahogy nem akad horogra az igazi. Ha otthon csücsülsz, nem is fogsz találni senkit: ne utasítsd vissza minden alkalommal barátaid invitálását, menj szórakozni. Úgyis akkor talál meg a szerelem, amikor a legkevésbé számítasz rá. Persze nem otthon, a tévé előtt fekve…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top