Életmód

Enyhítsd a feszültséget az ünnepi hajtásban!

Nem akarod, hogy idén is a stressz jegyében teljen el a december, és testileg-lelkileg megviselten ess be a fa alá? Adunk néhány tippet a feszültség enyhítésére.
  1. Ha ideges vagy, vonulj félre (akár a mosdóba), húzd le a cipőd, és nyomd meg erősen azt a területet, ahol a nagylábujjad találkozik a szomszédos lábujjal. Masszírozd rövid ideig ezt a területet – ezzel az akupresszúrás fogással feloldhatod a stresszt.
  2. Ha a feszültség lassan elviselhetetlenné válik, próbáld ki a bo-tau légzést. A bal kezed nagyujját és mutatóujját helyezd az orrodra, közvetlenül az orrcimpák felett (vigyázz, ne fogd be az orrod!). Lélegezz be lassan, öt másodperc alatt, tartsd bent a levegőt további öt másodpercig, majd nyolc másodperc alatt lassan lélegezz ki, és közben képzeld el, ahogy a stressz a levegővel együtt kiáramlik a testedből. Ismételd négyszer.
  3. Egy kis lábasban melegíts meg egy bögre tejet, tegyél bele egy kiskanál levendulavirágot és fél narancs reszelt héját, majd forrald fel. Szűrd le, tedd vissza a tűzre, és kis lángon olvassz fel benne 20 g jó minőségű csokoládét, végül ízesítsd egy pici vaníliakivonattal. Ízletes, nyugtató hatású forró csoki lesz a végeredmény.
  4. Ha a tested stresszes, a lelked is az lesz. Épp ezért amennyire lehet, csökkentsd a felesleges fizikai igénybevételt. Ahelyett, hogy egy nehéz szatyrot cipelnél haza a boltból, oszd el az árut kétfelé. Ha ajándékokat csomagolsz, ülj le a megfelelő magasságba állított vasalódeszka mellé, ne a földön görnyedj.
    Enyhítsd a feszültséget az ünnepi hajtásban!
  5. Este, hazaérve igyál meg egy alkoholmentes koktélt. A gyümölcslevek vitamindús keveréke ugyanannyira ellazít, mintha egy pohár bort engednél meg magadnak, viszont sokkal egészségesebb.
  6. Ha fáj a fejed, ülj le keresztezett lábbal, és lassan hajtsd a fejed előre, hátra és mind a két oldalra. Végül végezz három fejkörzést jobbra és balra. Ez az egyszerű mozgás feloldja a feszültséget a nyakadban, segít eltávolítani a kalciumlerakódásokat erről a területről, sőt még a toka kialakulását is megelőzi.
  7. Ha késő este kap el az éhség, ne feküdj le üres gyomorral, de ne is edd tele magad túlzottan. Igyál egy zöldségekből készült turmixot és hintsd meg tökmaggal (rengeteg nyugtató magnézium van benne), készíts avokádós zöldségmártogatóst (egészséges zsírsavakkal és E-vitaminnal lát el), esetleg egyél meg egy B-vitaminban és cinkben gazdag kemény tojást.
  8. Naponta legalább egyszer szánj öt percet a lazításra. Feszítsd meg, majd lazítsd el az izmaidat, majd idézd fel, mikor érezted magad legutóbb igazán remekül. Maradj így néhány percig, majd fokozatosan térj vissza a valóságba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top