Életmód

10 kalóriatakarékos tipp

A fogyáshoz az is elég lehet, ha minden nap megtakarítasz néhány száz kalóriát pár aprósággal. Adunk 10 hasznos tippet.

Reggel:

Szavazz a fehérjére
! Minél több tápláló ételt reggelizel, annál kevesebbet fogsz enni a nap hátralevő részében. Így hát érdemes a tálka gabonapehely mellett egy kemény tojást vagy egy pár szelet sajtot is a tányérodra tenni. Ha nem fog már tízkor kopogni a szemed az éhségtől, egészen biztosan kihagyod az ebéd előtti péksüteményt.
Megtakarítás: legalább 200 kcal

Vigyázz, mit öntesz a kávédba! Teljes tej helyett inkább ízesítsd a reggeli kávét zsírmentes tejjel.
Megtakarítás: legalább 60 kcal

Öltözz lazán! Még a ruházatod is hatással van a testsúlyodra: ha sportos, kényelmes ruhát veszel fel, többet fogsz gyalogolni, akár a munkahelyeden, akár az utcán. Most már csak a főnököt kell meggyőznöd…
Plusz-kalóriaégetés: legalább 30 kcal

Délben:

10 kalória-takarékos tippEgyél pitát! Ha fehér kenyér vagy zsemle helyett teljes kiőrlésű pitába kéred a szendvicsnek valókat, a kalóriákkal is spórolsz, és az egészségednek is jót teszel.
Megtakarítás: legalább 70 kcal

Minden napra egy alma! A rosttal, folyadékkal és vitaminokkal teli gyümölcs teltségérzettel ajándékoz meg. Napi egy-két nagy alma = napi mínusz egy-két süti.
Megtakarítás: legalább 100 kcal

Kezdd levessel! Előételnek válassz egy csésze levest, ahelyett hogy majonézben fuldokló salátával indítanál. Ráadásul ha eltelsz a finom, meleg levessel, a főételből is kevesebbet kérsz majd.
Megtakarítás: legalább 100 kcal

Este:

Irány a mozi! De felejtsd el a nagy zacskó pattogatott kukoricát! Ha mindenképp ropogtatni szeretnél, vegyél egy kis adaggal, de ne kérj rá vajat, mert az több kalóriát tartalmaz, mint maga a kukorica.
Megtakarítás: legalább 350 kcal

Kerüld a zsírosat! Ha keleti étteremben eszel, kerüld a panírozott vagy a „ropogós” névvel illetett ételeket, mivel ezeket bő zsiradékban sütik. A wokban készülő fogások sokkal kevesebb zsírt tartalmaznak, és egészségesebbek is.
Megtakarítás: legalább 400 kcal

Spórolj a sajttal! Ha pizzát rendelsz, kérj rá fél adag sajtot vagy kérd sajt nélkül. Amikor megérkezik az étel, szórhatsz rá egy kevés parmezánt, ebben kevesebb a zsír, mint a pizzériákban használt tömbsajtokban.
Megtakarítás: legalább 100 kcal

Kérj hot dogot! És tömd tele savanyúsággal, hagymával, savanyú káposztával – ezektől eltelsz majd, így nem fogod kívánni a következő adagot. A sajtot viszont hagyd ki!
Megtakarítás: legalább 250 kcal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top