Életmód

11 dolog, ami bosszant a pasinkban

Rendületlenül hiszünk a nemek egyjogúságában, de aki 20 éves kora után is úgy gondolja, hogy a férfiak és a nők alapvetően hasonlóak, az nem látott még pasit, aki elengedi magát.

Nézzük meg azokat a – szigorúan férfiakhoz köthető – jelenségeket, amelyek minden nőnél kiverik a biztosítékot.

1. Előadást tart az emésztéséről
Azt még elfogadjuk, hogy a férfiakat bizonyos fokú büszkeséggel tölti el az emésztésük végterméke, és az ürítkezést egyfajta kreatív aktusnak fogják fel, azonban attól mégis inkább eltekintenénk, hogy az alkotás folyamatáról, valamint a produktumról értesüljünk.

2. Szex után azonnal elalszik
A spontán elalvás a csecsemők és kisgyerekek kiváltsága, tíz év felett semmilyen biológiai hajlam nem ad rá mentséget. Nem, nem és nem! Nem hisszük el, hogy nem lehet orgazmus után ébren maradni, legalább egy közös fogmosás erejéig.

3. Nem tud viselkedni
Nem minden férfinak volt francia nevelőnője, de kizárt, hogy valaki ne tudja, hogy étteremben vagy rendel a nőnek, vagy hagyja, hogy az előbb rendeljen. Tudjuk, hogy a férfiaknál az étlap megpillantásakor rohamosabban csökken az önkontroll, mint a legszexisebb fehérneműk láttán, de ez akkor sem mentség arra, hogy a „barátnő-pincér-én” hármast „én-kaja-pincér”-nek értelmezze.

4. Hisztizik a borotválkozás miatt
– De nem hiszed el, hogy a borotválkozás iszonyatosan fáj?
– Nem. Nekem sem hitték el a szüleim, hogy fáj a hajam, amikor nem akartam óvodába menni.
A borotválkozás tekintetében semmilyen kompromisszumba ne menjünk bele; akkor pedig különösen ne, ha a pasi olyan szerencsés, hogy rajtunk soha nem látott még szőrt sehol; ugyanis ez nem napi 3 perces mutatvány.

5. Untat
Azt a pár nőt leszámítva, akik titkon szerelmesek Gundel Takács Gáborba, többségünknek eldurran az agyunk attól, hogy egy-egy fontos meccs után kilencven percig kell hallgatni a játékosok, edzők, szögletek és gólok és egyebek felsorolását. Vajon mi, nők, miért nem a szerelmünkhöz fordulunk vigaszért, ha kivonják a kedvenc rúzsunkat a forgalomból?

6. Ajándékoz – csak nem nekünk
Alapvetően imádunk ajándékokat kapni; és bár a szándék a fontos, azért nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a férfiak tekintélyes hányada felfoghatatlanul otromba ajándékokkal igyekszik kimutatni szeretetét. Képzeljük el a következő briliáns ajándékok átvételének gyötrelmes pillanatait: láthatósági mellény („Ilyened még úgysincs”), fém összeszerelős játék („Fejleszti a térlátást is”), zsírkréta („…mert hát te szeretsz rajzolni”)… Akkor már inkább egy üveg parfüm.

11 dolog, ami bosszant a pasinkban

7. A női felháborodást hormonális problémaként kezeli
Nem kell feministának lenni ahhoz, hogy agyvérzést kapjunk az ilyen párbeszédektől:
– Nyugi, csak azért vagy ilyen ideges, mert menstruálsz.
– Biztos vagy benne, hogy ezt akartad mondani?
– Jaj, de szép vagy, amikor dühös vagy.
Ilyenkor érzi azt az ember lánya, hogy a párját haladéktalanul be kéne darálni zsiráfeledelnek.

8. Ügyet csinál a közlekedésből

Első számú kiábrándulási pont: egy közös autóút, ahol a férfi bolhacirkuszt rendez. Először is: ordibálni nem illik, nem tesz jó benyomást. Másodszor: olyan emberrel ordibálni, aki egy másik autóban ül, és ennek következtében semmit nem hall a válogatott fenyegetőzésekből, egyenesen nevetséges. Követeljük, hogy disztingváljanak, ha nő ül az anyósülésen!

9. Megpróbál rendesen felöltözni
Azt, hogy a legtöbb férfi alapvetően színvak, akár még el is néznénk nekik; de vannak olyan öltözködési bűncselekmények, amelyeket legszívesebben több hónapos elzárással büntetnénk; ilyen az edzőcipő viselése az utcán, a rövid ujjú ing zakóval, az övtáska (bármilyen formában), valamint a harsány márkajelzések a ruhákon. Sokkal kevésbé ciki tanácsot kérni, mint így megjelenni.

10. Spórol az előjátékkal

Némely férfi azt gondolja, hogy az orális szex adekvát előjáték – akkor is, ha csupán ő kapja.  Ennek megkoronázásaképpen alkalmazzák még azt a „bizonyos” tarkósimogatásnak álcázott mozdulatot, ami végképp ellehetetlenít mindenféle és fajta szexuális vágyat, mert akut és fékezhetetlen dühkitöréshez vezet.

11. Nem tudja, kije vagy
Nincs is annál kínosabb, amikor életünk szerelme a teljes nevünkön mutat be barátainak, hogy aztán nekünk egy másodperccel később sután ugyanazt a nevet kelljen elismételnünk. Most tényleg: nem mondhatná azt, hogy ő a barátnőm? – a nevemet magam is el tudom mondani, köszi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top