Életmód

Miért keresi a férfi örömlánynál a “boldogságot”?

Nemzetközi statisztikák szerint a férfiak egyötöde igénybe vette már örömlányok szolgáltatásait, és az utóbbi évtizedben megduplázódott a szexuális szolgáltatásért fizető férfiak száma.

Az adatok szerint 60-70 százalékuk nős, vagy stabil kapcsolatban él. Gyanítható, hogy a statisztikai adatok csupán tendenciákat tükröznek, és a valós adatok a társadalmilag „elvárt” válaszok miatt rejtve maradnak, hiszen a téma kényes, nehezen vállalható.

Az örömlányok szolgáltatásainak igénybevétele kortól, társadalmi és gazdasági osztálytól, családi háttértől független, ezért nemcsak sok férfit, de azok partnereit is érinti a téma. Az az állítás, hogy a férfi azt keresi a prostinál, amit otthon nem kap meg, a téma leegyszerűsítése, ennél sokkal mélyebb okokat kell keresni!

Miért keresi a férfi örömlánynál a „boldogságot”?

A férfiak szexualitása

Jól ismert tény, hogy a férfiak szexualitása párkapcsolattól, az érzelmektől, meghittségtől függetlenebb, hisz az evolúció arra teremtette őket, hogy minél több nősténnyel párosodva minél több utódot nemzzenek. Ezt az alapbeállítódást csupán a párkapcsolati kötődés, az érzelmi élet kiteljesedése, a monogámiára való érettség kialakulása írhatja felül. Addig azonban hosszú az út…

A kamasz fiú teste felnőtt, felnőttlélek nélkül. Szexuális aktivitása és potenciája kb. úgy 16-20 éves kor táján a legerősebb, ám ekkor még kevesen rendelkeznek partnerrel, így marad az önkielégítés, a szexuális fantáziálás és az alkalmi partnerek. Illetve másik szálon bontakozni kezd a vágy a kortárs szerelemre, ez a plátói szerelmek időszaka is. „Míg a pornóra maszturbáltam, az osztálytársnőmnek írtam szerelmes levelet” – emlékezik sok férfi.


Sérül a szexualitás fejlődése

Legkésőbb ifjúkorra, fiatal felnőttkorra, úgy a húszas évek közepe felé a szexuális vágy és a partner iránti érzelmek, intimitás megélésének képessége egy mederbe terelődik. Jó esetben a szexuális szenvedély a párkapcsolatban élhető meg. S ahogy mélyül a kapcsolatban az intimitás, elfogadás, úgy elégülnek ki a legcifrább vágyak, egyre kevesebb a tabu a két fél között. Ideális esetben!
Ám mi van akkor, ha a szexualitás érése, fejlődése sérül valahol? Akár a férfi, akár a partner oldalán.

  • Ha gyermekkori családjában, szüleivel valaki nem tapasztalta meg, hogy egy kapcsolat stabil, biztonságos lehet;
  • ha a kapcsolati közelség, meghittség fenyegető számára;
  • ha a családban a szexet bűnös dolognak tartották;
  • ha nem tanulta meg igényeit kimondani;
  • netán szexuálisan bántalmazták;
  • ha képtelen kapcsolat építésére, elmélyítésére;
  • problémás a kapcsolat, rossz a légkör, gátolja a vágyak kielégítését,
  • akkor az illető képtelen lesz az érett felnőttpárkapcsolatban szexuális vágyait kiélni, kielégülni.

Valószínű, hogy a kapcsolati hiányok ellensúlyozására alternatív utakat fognak keresni… Ilyen lehetséges út a prostituáltak szolgálatainak igénybevétele.

Miért veszi igénybe prostituált szolgáltatásait?

Miért keresi a férfi örömlánynál a „boldogságot”?Fantázia szintjén talán a legtöbb pasiban megvan a vágy ilyen élményre, ám a kipróbálást többnyire csalódás, kiábrándulás követi. Legtöbbször az ifjúkori kalandot egyszeri élménynek tekintik. Érett, felnőtt férfi képtelen az ilyen viszonyban tartósan kielégülni. A kutatások többféle okot találtak arra vonatkozóan, hogy miért veszik igénybe prostituáltak szolgáltatásait a férfiak.

  • Szexuális vágyak, feszültségek gyors levezetése

Egy „gyors menet” feszültséglevezető, regeneráló hatású sok pasi számára. Mindez persze a kapcsolat építése és a partnerrel való törődés felelőssége nélkül.

  • Közel áll a már említett kamaszkori fantáziavilághoz

Valamilyen „tiltott” dolgot művelni, amely kizárólag a felizgulásról, kielégülésről szól, érzelmi vonatkozások nélkül.

  • Egyedülálló, magányos vagy kapcsolaton belül elmagányosodott férfiak számára szexuális vágyaik kiélése

Egyszerűbb, mint az egyedüllét okával szembenézni, vagy kapcsolatot kialakítani.

  • Szexuális igények kielégítése kényelmesen, anonim módon, felelősségvállalás nélkül

Technikailag nem fenyegeti a meglévő kapcsolatot, nem érzik a partner megcsalásának.

  • Újdonságkeresés, kalandvágy, változatosság iránti igény kielégítése

Anélkül, hogy felelősséget kellene vállalni.

  • Szexuális gátlásosság, bűnösség alól való feloldás

A „rosszlánytól”, a tilosban várja gátlásai feloldását.

  • Dominancia kiélése, kontroll kézben tartása

Az örömlánnyal való találkozás során megélhető valami hatalomból, felsőbbrendűségből.

  • A meglévő partner iránti harag, düh kifejezése

Bizonyos helyzetekben így büntetik meg partnerüket, ám ilyenkor súlyosabb kapcsolati, önismereti gondok is fellelhetők a háttérben.

  • Szexfüggőség

A szexuális függőséget 1987-ben nyilvánították betegségnek. A vizsgálatok szerint a szexfüggők 80 százalékát gyermek- vagy kamaszkorban szexuális trauma érte. A szexfüggő számára a szexualitás nem örömforrás többé, hanem gondolatait és életének minden területét eluraló szenvedély. Így igyekszik csökkenteni szorongását, üresség érzését, magányát, ám kielégüléshez soha nem jut.

Miért keresi a férfi örömlánynál a „boldogságot”?

 

  • Bizarr szexuális vágyak kielégítése

Szadomazo szex, pisiszex, pedofília kapcsán keresi fel az erre hajlandó prostituáltat.

Mit tehet a partner, és kell-e tenni valamit?

Többféleképpen kezelik a párkapcsolatban a prostituáltak látogatásának tényét.

  • Közös megegyezéssel

Ha a párnak nincs szexuális élete, akár közös megegyezéssel is történhet az, hogy a férfi fizetős szexet vesz igénybe. Ilyenkor a partner tehermentesül, és a kapcsolatot sem kell felrúgni. Hosszú távon azonban tény, hogy csak a kapcsolat „haldoklását” nyújtják így el.

  • Titokban

Ha titokban jár prostituáltakhoz a férfi, akkor az súlyos kapcsolati hiányokra hívja fel a figyelmet. Hiába viszi ki az igényeit a kapcsolatból, mindkét fél kölcsönös hiányai és a titkolózás tönkreteszik a kapcsolatot. Célszerű ilyenkor felfedni a titkot, kimondani a hiányokat. Általában mélyebb kapcsolati gondok derülnek ki ilyenkor, mindkét fél elégedetlen. Ilyenkor kénytelenek dönteni a kapcsolat jövőjéről: megszakítás vagy építkezés. A rossz állapot konzerválása nem javasolt.

Megélni együtt, amit lehet…

Ha kicsit közelebbről megismerjük a férfiak leggyakoribb szexuális fantáziáit, melyek a jelenlegi partnerrel vagy több partnerrel való szeretkezésről, orális szexről, anális szexről, domináns, erőszakos vagy passzív-behódoló szexről, mások szeretkezésének nézéséről vagy vetkőző, meztelen nőkről szólnak, akkor felmérhetjük, hogy életünk párja a kapcsolatban mennyire kap teret vágyai kiélésére. Ha a kapcsolatban mély az intimitás, elfogadás, és jó a légkör, akkor a szeretkezésekbe sok minden beépíthető a kölcsönösen kimondott vágyakból. Ez persze nem jelenti azt, hogy önfeladással vagy netán a testi jóléted kockáztatásával kellene megvalósítanod partnered vágyait. Érett, meghitt kapcsolatban megfogalmazható az, hogy mi vállalható a felek részéről.

A túlerotizált világ, az egyre extrémebb szexuális ingerek, a pornó egy része kitolják a vágyak küszöbét. A szexfüggőnek pedig egyre újabb, egyre szélsőségesebb, extrémebb szexuális ingerekhez kell jutnia, hogy kielégüljön. Nem biztos, hogy ezt a partner vállalni tudja, és nem is lenne célszerű. Nyilván ez amúgy is a kapcsolat rovására menne.

Önismereti problémák

Az utcalányok szolgáltatásainak tartósabb igénybevétele elferdítheti a normális kapcsolatban megélhető szexualitással kapcsolatos elképzeléseket, így félő, hogy az illető képtelen lesz hétköznapi kapcsolatban megmaradni. Különösen érvényes ez akkor, ha nem volt korábbi kapcsolati tapasztalata. Ritka kivétel, amikor a prostival fenntartott kapcsolat a stabil kapcsolat megmaradását szolgálja, mivel a partner kiviszi igényeit a kapcsolatból, fizet érte, nem létesít más tartós kapcsolatot, amely veszélyeztetné a meglévőt.

Miért keresi a férfi örömlánynál a „boldogságot”?

Az örömlányok szolgálatainak rendszeres igénybevétele súlyos párkapcsolati, illetve önismereti problémákra hívja fel a figyelmet. Kapcsolati szinten az említett hiányosságok és lappangó titok vagy feloldatlanság miatt. Egyéni szinten pedig akkor, ha az illető énidegennek érzi, hogy prostituáltakkal létesít kapcsolatot, és súlyos bűntudat, ürességérzés gyötri emiatt.

Tolerancia ide vagy oda, a prostituáltak látogatásának következményeként a pár tagjai még inkább elszigetelődnek egymástól. Az amúgy is megroggyant kapcsolat pusztul, mérgeződik. A kriminalitással, nemi betegségekkel kapcsolatos veszélyekre is érdemes figyelni.

Ha fennáll a változtatásra való igény, akkor párterápiával, egyéni pszichoterápiával a helyzet javítható, befolyásolható.

Nők, aki fizetnek a szexért
Úgy tapasztalom, általában a menedzser típusú, még akkor is, ha idősebb:

  • Megfizeti a szexet, céltudatos, „elveszi”, ami jár neki, ő a domináns, mint az életben is, újdonságkereső, kalandvágyó.
  • Időhiánnyal küzd, tele munkával, nincs ideje kapcsolatot építeni.
  • Ugyanúgy fenyegeti a túl közeliség a kapcsolatban, mint azokat a pasikat, ahol rossz volt a családi háttér.
  • Nem bízik senkiben, nem hisz a kapcsolatokban.
  • Nem tud, nem szeret közel lenni.
  • Igenis jó nő, kell a pasiknak, de nagyon magasra teszi a lécet.
  • A szex csupán jóléte fenntartásához kell, úgy, mint pl. a sport.
  • Nőiségével baj van, pl. gyakoriak a hormonzavarok (vérzészavar) nála.
  • Gyakran nem pont „escortot” vesz igénybe, hanem pl. masszázs álcájába bújtatva.
  • Anyja alárendelődő volt, apamintája negatív kép, ő akar kontrollálni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top