Életmód

Önkielégítés vs. igazi szex

"Ne becsüld le a maszturbálást, az tulajdonképpen szex valakivel, akit igazán szeretsz!" – mondta Woody Allen egyszer, és talán volt igazság benne, nem is kevés. Az emberek ugyanis gyakran nagyobb élvezetet éreznek önkielégítés közben, mint amikor a partnerükkel vannak együtt.

Ennek sokféle oka lehet, a legfőbb ezek közül, hogy nincs semmiféle kötelezettség. Senki nem aggodalmaskodik önkielégítés közben amiatt, hogy hogyan néz ki, vagy hogy mennyit bír. Az orgazmusig viszonylag könnyen el lehet jutni, hiszen nem kell a partner igényeivel törődni, és új technikákat is egyszerűen ki lehet próbálni.

Önkielégítés vs. igazi szexA kísérletezés a partnerrel lehet, hogy inkább visszafog, mint hogy stimulálna, de az, ha valaki folyamatosan élvezetesebbnek tartja a maszturbálást, mint a hagyományos szexet, már gond, és általában valamilyen rossz emlék miatt szokott előfordulni, legalábbis dr. Patti Britton neves amerikai szexológus szerint.

Az is fontos, hogy csak egy partnerrel kapcsolatosan fordul elő ez az érzés, vagy az összessel. Ha csak eggyel, akkor talán itt az ideje felhagyni a kapcsolattal, de ha több esetben is előjött ez a jelenség, akkor bizony ott valami csontváz van a szekrényben! Ezeket a rossz emlékeket okozhatják megalázó élmények vagy kihasználtság, legrosszabb esetben nemi erőszak.

Ha ilyen élményen esett át valaki, akkor szinte biztos, hogy az ágyban nem tudja elengedni magát, ami azonban nagyon fontos lenne. Ha nem vagyunk képesek teljes mértékig megbízni a partnerünkben, akkor egyszerűen leáll az a folyamat, amely lehetővé teszi a szexuális aktivitást. Lehet ezt frigidségnek vagy impotenciának hívni, a lényeg az, hogy mentális problémáról van szó.

Mindenképpen szükséges ilyenkor az, hogy megbeszéljük a partnerünkkel a dolgokat, vagy ha szemtől szemben nem megy, akkor sötétben vagy akár telefonon keresztül elmondani a problémát. Ha semmiképpen nem működik a dolog, akkor viszont jobb szakemberhez fordulni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top