Életmód

A nők harmada Facebook-függő

Természetesen nem kicsiny hazánkból származik ez az adat, az USA-ban ennyire fanatikusak 18 és 35 év közötti nőtársaink. Egy részük még a reggeli fürdőszobai látogatás előtt becsekkol a közösségi oldalra, és nem szégyelli az egyébként "ciki" fotókat sem.
1600 ember közösségi média-használati szokásait vizsgálta egy amerikai kutató cég idén májusban és júliusban, és igen érdekes eredmények születtek, főleg a 18 és 34 év közötti nők körében.

A nők harmada Facebook-függőKörülbelül a harmaduk azt állította, hogy reggel az az első dolguk, hogy benéznek a Facebookra, még rögtön a fogmosás vagy egyéb fürdőszobai tevékenység előtt. Egyébként 39 százalékuk vallotta be magáról, hogy Facebook-függő, 21 százalékuk még az éjszaka közepén is nézi az oldalt.

Ami pedig a képeket illeti, a 18 és 34 év közötti hölgyek 79 százaléka szerint egyáltalán nem ciki olyan képet felrakni magukról, amin csókolóznak. De 42 százalékuk szerint azzal sincs gond, ha éppen ittasak a fotón. Az persze nem derül ki egyértelműen a felmérésből, hogy ezeket a képeket bárki láthatja, vagy azért van, akik elől elrejtik – mint ahogyan mi is mutattuk.

De azért valószínű, hogy odafigyelnek, mert a felmérés szerint a 18 és 24 év közöttiek 54 százaléka nem oszt meg személyes információt a Facebookon, és 89 százalékuk egyetért azzal, hogy semmi olyat nem szabad feltenni, amiről nem akarjuk, hogy a szüleink lássák. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top