nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Mitől vonzó egy férfi?

Mitől vonzó egy férfi?

Mindenkinek más tetszik – valljuk meg, bajban is lennénk mi, nők, ha mindenkinek ugyanaz a férfitípus jönne be. De nem egyformán választunk, ha hosszú távra gondolkodunk, vagy ha csak egyéjszakás kalandot keresünk.
NLCafé
f Ajánlom

Mitől vonzó egy férfi?Bár általában a nők szeretik a markáns vonásokkal rendelkező férfiakat, David Buss evolúcióbiológus szerint azonban a túl markáns arcú férfiak többnyire mégis hátrányban vannak – legalábbis ha hosszú távra gondolkodunk. Azért van ez így, mert a férfiak arcvonásait a tesztoszteron alakítja, amely a csontok növekedését erősíti, így az arccsont szögletes lesz, az állkapocs kiugró.

A sok tesztoszteronnal rendelkező pasikban azokban ösztönösen nem bíznak a nők. Azt gondolják, hogy nem maradnak hűségesek, így nem érdemes családot alapítani velük, hiszen a gyermekek közös felnevelését veszélyeztetik. A nők, ha házasságról van szó, jobban kedvelik a kevésbé markáns arcokat.

Érdekes azonban, hogy peteéréskor a gyengébbik nem hajlamosabb a szögletes arcú férfiakat előnyben részesíteni, mint például Joaquin Phoenix vagy Javier Bardem…

Megosztás Facebookon