Életmód

A botox a boldogságérzetet is csökkenti

A mimikai ráncok ideiglenes eltüntetésére használt botoxinjekció nem csupán az arcizmokat képes megbénítani, hanem a boldogságérzetet is jelentősen csökkenti…

A botox a boldogságérzetet is csökkentiLegalábbis ezt állapították meg a népszerű szépészeti-beavatkozás hatásait vizsgáló szakemberek. A kutatók szerint ha nem tudunk mosolyogni, amikor boldogságot érzünk, akkor az visszahat az agyunkra, és ezáltal csökken az örömérzet intenzitása is. Márpedig a mimikai ráncok elleni küzdelemben használt botoxinjekció, amely a Botulinum-toxin nevű rendkívül mérgező fehérjéből készül, az arcbőrbe fecskendezve ideiglenesen megbénítja az arcizmokat.

A ráncok ugyan eltűnnek, a megbénult izmok azonban meglehetősen fagyott ábrázatot eredményeznek – olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

Az élénk arckifejezés hiánya pedig hatással lehet az érzelmi reakciók hosszára és intenzitására is – állapították meg a kutatók. Az a személy, aki csak korlátozott arckifejezésre képes, ugyanilyen alacsony szinten éli meg az érzelmeket is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top