Életmód

A férfiak hipergyorsak a párválasztásban

Holland kutatók szerint a férfiak gyorsabbak a párválasztásban, mint a nők: ezredmásodpercek alatt el tudják dönteni, hogy egy nő vonzó-e számukra.

A férfiak a korábban véltnél is sokkal gyorsabbak a párválasztásban, ezredmásodpercek alatt képesek eldönteni, hogy egy nő vonzó-e számukra vagy sem – állítják holland és brit kutatók. A nőknek ezzel szemben több időre van szükségük, hogy eldöntsék: megfelelő-e utódnemzésre az adott férfi, elkötelezett társ lenne-e. Az erősebb nem döntési gyorsaságáért nem hibáztatható felszínességgel, mivel ősi genetikai preferencia vezérli – hangsúlyozta az amszterdami egyetem professzora.

A férfiak hipergyorsak a párválasztásban

A kutatók 20 férfi és 20 nő agyi reakcióit vizsgálták, miközben ellentétes neműek fotóit mutogatták nekik elég széles külcsínskálán. A férfiak azonnal reagáltak, ha nekik tetsző arcot láttak, a nők viszont hosszasabban mérlegeltek, nem hozta lázba őket a jóképűség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top