Életmód

A nők stresszesebbek, mint a férfiak

A lakosság több mint fele rendszeresen stresszel. A probléma leginkább a 40-es korosztályt érinti, különösen a nőket.

A HáziPatika.com és az Ipsos 2010 tavaszán megvizsgálta a magyarok egészségi állapotát. A 83 ezer fő részvételével végzett kutatásban felmérték, hogy mennyire vagyunk stresszesek, mennyire barátkozunk, továbbá a dohányzási és kávézási szokásainkra, valamint a szexuális aktivitásunkra is fény derült.

A nők stresszesebbek, mint a férfiak

 

Megállapították, hogy a kutatásban részt vevők 14 százaléka napi szinten erős stressz alatt van, 62 százalékuk életében rendszeresen vannak stresszes pillanatok, a választ adóknak mindössze a negyede nem tapasztal nyomást egyáltalán.
Az is kiderült, hogy a férfiak stressz-szintje alacsonyabb, mint a nőké, hisz egyharmaduk egyáltalán nem tapasztal stresszt, míg a hölgyeknek mindössze ötöde él nyugodt életet. Életkor szempontjából a 30–49 évesek a legstresszesebbek.
A stressz szoros összefüggésben van az egészségi állapottal is, hiszen az erős nyomás alatt élők ötöde rossznak tartja az egészségi állapotát, míg az összes válaszadónak csak egytizede.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top