Életmód

Intelligens hűtő segíthet a főzésben?

Megint egy érdekes koncepcióba botlottunk: olyan hűtőszekrényt álmodott valaki, ami nyilvántartja, mi minden van benne, és ez alapján ajánl recepteket. Sőt, még az elkészítést is végigkíséri, és lépésről lépésre adja az instrukciókat.
Ashley Legg a koncepciójával abban szeretne segíteni, hogy elboldoguljon a főzéssel az a generáció, ami a mikrós kajákon nőtt fel. Az elképzelése szerint olyan “elektrokróm” anyagból készülne a hűtő ajtaja, ami alapjáraton átlátszó, de egy gombnyomásra egy érintésérzékeny kijelzővé változik, amin be lehet pötyögni, milyen ételeket pakoltunk bele. Az intelligens hűtő ez alapján ajánlana mindenféle egészséges receptet, és a kiválasztott étel elkészítését hangos intsrukciókkal segítené, lépésről lépésre.
 
Intelligens hűtő segít a főzésben?
 
Az igazi persze az lenne, ha vonalkód vagy forma és szín alapján (vagy egyéb mágikus eszközzel) magától tartaná nyilván a hűtő, mi minden sorakozik benne… De úgy néz ki, ez még az elképzelt terméknél sem került bele az ötlet-arzenálba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top