Életmód

3 in 1 csodakezelés – nem csak ráncok ellen

Valóban lehetséges, hogy egy időben halványítsuk az arcbőr pigmentfoltjait, érelváltozásait, illetve visszanyerjük bőrünk rugalmasságát, sőt lágyítsuk is a ráncokat – többféle kezelés igénybevétele helyett?

A ráncok simítása, a pigmentfoltok halványítása, valamint a rugalmasságfokozás egyetlen kezeléssel már megvalósítható – egy speciális készülékkel, hiszen a lézer, a villanófény és a rádiófrekvencia hatásait egyszerre alkalmazva valamennyi elváltozás kezelhető. Az eljárást 3-4 hetente több alkalommal kell ismételni, ha idén elkezdjük, jó esélyünk van rá, hogy tavaszra éppúgy megújulhatunk, mint a természet.

A ráncok 30 után érkeznek

A ráncok több tényező hatására alakulnak ki. A környezeti tényezők közül a legjelentősebb a napfény UVA-tartománya, de szerepet játszanak még a belső hatások, az anyagcsere-folyamatok, a mimikai izmok működése és a bőr kötőszövetének változása. Megkülönböztetünk dinamikus és statikus ráncokat, amelyek különböző érzelmek kifejezésekor jelennek meg arcunkon – nevetés, csodálkozás, harag stb. –, a nyugalmi fázisban pedig eltűnnek, a bőr kisimul. Egyeseknél bizonyos izmok tónusa fokozódik, így nyugalmi állapotban is fennmarad a kialakult bőrredő, és már állandó ráncként látható. Finomabb statikus ráncok a vízhiányos, romló kötőszövetű bőrnél jelentkeznek.

Idővel a bőr mindenképpen elveszíti rugalmasságát, mert egyre kevesebb kollagén és elasztin termelődik, valamint a vízmegkötő képessége is csökken. Már a 30-as években beindul ez a folyamat, látványos fokozódásra pedig 50 év felett elkerülhetetlenül sor kerül – foglalta össze dr. Vincze Ildikó, az Oxygen Medical bőrgyógyász szakorvosa. „A bőr öregedése biológiai folyamat, de lassítani vagy a már megjelent ráncokat mérsékelni lehetséges” – tette hozzá a szakember.

3 in 1 csodakezelés - nem csak ráncok ellen

Ráncfeltöltés belülről

Egy kezelés – hármas hatással

Ma már elérhetőek olyan gépek, amelyek egy kezelés során, a kezelőfejek cseréjével hármas hatást képesek produkálni, innen származik a Triniti elnevezés.
• Először a bőrfelszínt célozzák meg, színkorrekció történik – különösen rosacea, pigmentfoltok és teleangiectasia (tágult erek) esetén hoz látványos változást.
• A második, a bőrfeszesítő hatás úgy alakul ki, hogy az infravörös fény azonnal összehúzza a kollagénrostokat. Néhány kezelés után az egész kollagénszerkezet átépülését segíti, feszesítve az arc és a nyak bőrét.
• A harmadik hatás, az úgynevezett frakcionált ránctalanítás a mély ráncok kezelésére alkalmas. Ez szintén a hám és a kollagénrostok regenerációját eredményezi.

A legmodernebb lézeres technika, az úgynevezett ELOS (Elektro Optical Synergy) egyedülálló módon egyesíti a lézer, a villanófény és a rádiófrekvencia hatásait. Az optikai energia éri el először a bőr felszínét, és megcélozza a kezelni kívánt bőrréteget, amelyet a bőrgyógyász ezután a rádiófrekvencia segítségével tovább melegít, így megsokszorozva a fény terápiás hőhatását, anélkül, hogy a bőrfelszínt károsítaná. Ez a technikai újítás különbözteti meg az eljárást az eddig alkalmazott kezelésektől. Ráadásul a rádiófrekvenciás elektróda talpain keresztül a felmelegedés is folyamatosan mérhető, és ha ez egy beállított érték fölé kerül, akkor a kezelőfej automatikusan leáll.

Az eredmény: gyors, fájdalommentes és szinte azonnali bőrfeszesítés. A kezelés rögtön összehúzza a kollagénrostokat, később pedig segít újraépíteni a kollagénszerkezetet, fokozza a kollagén termelődését, így teszi simábbá, rugalmasabbá a bőrt. Ez az eljárás az „ebédidőben is elvégezhető bőrfiatalító módszerek” közé tartozik, hiszen a gyors, látható hegek nélküli kezelések után ugyanúgy folytatódhat a nap, mintha mi sem történt volna. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top