Életmód

Szereted a hamburgert? Íme az egészséges változat!

Ha imádod a hamburgert, jó hírünk van: az egészséges táplálkozás jegyében sem kell feltétlenül lemondanod róla. De ne a gyorsétteremben hódolj a szenvedélyednek, inkább készítsd el magadnak a tökéletesen egészséges és ízletes változatot!

Ha ügyesen választod ki a hamburgered hozzávalóit, nemcsak tökéletesen ízletes fogást üthetsz össze, hanem a kalóriatartalma is pont annyi lesz, amennyi kifogástalan ebéddé teszi: az egészséges hamburger ugyanis nem tartalmaz többet 400 kalóriánál. Lássuk, mi is kell bele:

Zöldségek: minél sötétebb a színük, annál több bennük a tápanyag. Tegyél minél többet a szendvicsbe, és a saláta helyett válaszd a spenótleveleket, a sárga paprika helyett pedig a pirosat. Mehet bele egy kevés hagyma, pikáns csalamádé, sőt, ha szereted, csípős paprika is.

Sajt: reszeld le, mert így kevesebbet kell használnod belőle, mégis ugyanolyan intenzív az íze. Egy hüvelykujj méretű darab kb. 50 kcal.

Húspogácsa: készítsd sovány marhahúsból, ebben ugyanis alig van több kalória, mint a pulykában, viszont több benne a vas és a cink.

Fűszerek, szószok: minden mehet bele, ami piros! Ketchup, salsa, barbecue-szósz: csak az ízlésed dönt közöttük. A majonézt viszont felejtsd el!

Zsemle: természetese teljes kiőrlésű. Jobb az íze, és bőven ellátja rosttal a szervezetedet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top