Életmód

Erotika a táncban és az ágyban – tanulható!

Teremtsd, éld meg és add tovább a gyönyört életstílusban, életformában, életérzésben. Ezt közvetíti az improvizációiról híres, népszerű táncművésznő, ShámiVamisz által kidolgozott SHÉ 3É-program, melynek elsajátítása során megtapasztalhatjuk, mindez hogyan valósítható meg az erotika szárnyain repülve, a táncon és a szexualitáson keresztül.

A táncosnő álma. Akár ezzel a címmel is aposztrofálhatnánk a SHÉ-program születésének történetét, ugyanis ShámiVamisz valóban álmában látta meg e hárombetűs mozaikszót, melynek értelmezését – sacra homo éra, vagyis a szakrális emberek korszaka – szintén meditatív állapotban kapta meg. „Folyamatosan ott susogott a fejemben: SHÉ, SHÉ… és én egyre tisztábban éreztem és tudtam, mi a dolgom vele” – meséli az azóta életfilozófiává minősült sugallat továbbvivője. Shámi, mivel művészien hastáncol, a táncon, vagyis a testiségen keresztül ragadta meg az eleinte sejtelmes üzenetet, amelyet azóta egységben kiteljesedő, tehát fizikai-lelki-szellemi síkokat átölelő programmá fejlesztett. Shámi közel húsz éve foglalkozik az általa elnevezett, egyedi stílusú egyetemes hastánccal és a lélek-test tánccal, így érthető, hogy a tánc rendkívül meghatározó szerepet kapott a SHÉ-programban. S hogy mi mindent nyújthat számunkra a SHÉ?
Shámival folytatott beszélgetésemből kiderül…

Forrás: Shami.hu
Forrás: Shami.hu

Széppel teremts szépet!

– Mesterségem, hogy játsszak a betűkkel! A SHÉ ékezet nélkül SHE, ami NŐ-t jelent. Ebből következtethetünk arra, hogy egy nőknek szóló programról van szó?

– A két kifejezés hasonlóságában részemről nincs szándékosság, de úgy érzem, semmi nem véletlen. A nők szerepe a világban mindig is óriási volt. Mi, nők kaptuk azt a feladatot, hogy szépet teremtsünk, és erre mostanság különösen szükség van. Széppel lehet szépet teremteni, és ezt a teremtést mindenekelőtt magunkban tudjuk elkezdeni, majd ezt követően leszünk képesek kisugározni és közvetíteni elsősorban a másik nem irányába. Így részünk lehet abban az isteni ajándékban, hogy megtapasztaljuk a nő és a férfi összeillőségének valódi csodáját. Ez nem más, mint a gyönyörök művészete.

– Ami ezek szerint tanítható és tanulható?

– Mindenre megtaníthatjuk a testünket és a lelkünket – a tánc is segít ebben –, ám ez önmagában kevés. Szeretném megmutatni a nőknek és általuk a férfiaknak azt, hogyan engedhetik magukba a SHÉ-energiákat, ami meghozza a minőségi improvizációs képességet, de nem csupán a táncban, hanem az élet minden területén. A SHÉ-tánc egyedi, improvizatív, mindenkinek a sajátja, és nem ismeri a korlátokat. Ám ahhoz, hogy legyen bátorságunk eltáncolni a saját táncunkat, jó, ha ismerjük és tanítjuk a testünket annak érdekében, hogy igazán művészien tudjunk bánni vele. Ezért mindenképpen hasznos a hastánc mozdulatait megtanulnunk, de koreográfiák nélkül. Ehhez nyújt segítséget a megjelent DVD-sorozatom. Vallom, hogy nem érdemes beállni az élet koreográfiáiba sem. Engedjük át magunkon az energiákat, ne csupán felsorakozzunk mögéjük. Az improvizálással nem a koreográfia ellen vagyok, hanem a test-lélek-szellem szabadságát hirdetem. Hiszen a show-biznisz kifelé való megfelelést követel, míg a SHÉ tánc valóban a sajátunk. Ilyenkor válunk eggyé a ritmussal, a tánccal, a mindenséggel, és felerősödnek a női energiáink. Ez áramlik át a mindennapokba. Nemcsak a táncba, hanem a beszédünkbe, a viselkedésünkbe, a kisugárzásunkba, a párkapcsolatunkba…

Forrás: Shami.hu
Forrás: Shami.hu

– Vagy akár az önkielégítésünkbe! Most megjelent SHÉ-kiadványaid között az oktató-DVD – amelyből egyértelműen kiderül, miben különbözik a hastánc és a SHÉ-tánc – mellett megjelent egy erotikus meditációt tartalmazó CD is, amely valójában maszturbációs meditáció. Ez az első ilyen jellegű kiadvány Magyarországon. Mi a célod vele?

– A gyönyörök érzése tökélyre fejleszthető. Valódi csodákat lehet megélni és adni a másik embernek magunkon keresztül, de ehhez mindenekelőtt az szükséges, hogy saját kifinomultságunkat csiszoljuk ragyogóra. Ebben a folyamatban észre fogjuk venni, hogy egyre árnyaltabban érzékeljük a világot, és a környezetünk is minket. Minél kifinomultabbá válik saját szexualitásom és erotikám, annál kifinomultabban tudok a másik nem felé fordulni. Sokan még nem jutottak el oda, hogy felfedezzék saját testüket, saját vágyaikat, pedig szükségük lenne erre. Hogyan várom el mástól, hogy örömet szerezzen nekem, ha magamnak sem tudok minőségi örömet okozni? Ilyen hiányosságokkal hogyan tehetném boldoggá a mellettem lévő férfit? Egyáltalán képes lehetek-e így bevonzani a társamat? Ez a meditáció, amelyet természetesen nem kell állandóan követni, utat mutat testünk és erotikánk felfedezésére. Aki végighallgatja, végigcsinálja, ráébredhet arra, mennyi gátlás, szégyenérzet, félelem van benne saját maga előtt is, hát még a külvilág felé.

 Akiért a harang szól

 

– Miért vagy ilyen biztos az emberek gátlásosságában?

Forrás: Shami.hu
Forrás: Shami.hu

– Mert többek közt azt tapasztalom, hogy nem merik kimondani például az intim szavakat. Aki nem meri kimondani a szavakat, az nem tudja felvállalni az erotikus gondolatait sem, ezért képtelen megvalósítani és megélni azokat. Ennek a meditációnak az is a célja, hogy mindezekre ráébresszen, így hozzásegítsen a SHÉ-energiák beengedéséhez, a saját testünkben való felszabaduláshoz. A testünk teljes egészében a mienk, ha bárhol görcsöket, gátakat gyártunk energiaáramlásában, akkor az élet minden területén blokkokba fogunk ütközni. A szabadság viszont szabad utakat teremt a hitelességhez. Ez a meditáció továbbá arra is hivatott, hogy a férfit és a nőt méltó helyére emelje a szeretet és a szerelem oltárán, ahol a szexualitás magasztos és tiszta.

– Improvizációról beszélsz, ugyanakkor a SHÉ-program keretében kiadott oktató-DVD, meditációs CD, Szerelem jóskártya mégiscsak vezeti az embereket. Mit gondolsz, nincs ebben némi ellentmondás?

– A kiadványaim csak addig a pontig vezetnek, ahol ráébredsz saját magadra. Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy legyen elég bátorságuk az embereknek eljutni eddig a pontig, és felvállalni a bennük rejlő erotikus és szexuális energiákat. Valahol mélyen mindenki tudja a megoldást, de ahhoz, hogy eljusson, el merjen jutni odáig, szüksége lehet segítségre. Úgy érzem, harang vagyok, amely arra figyelmeztet: légy önmagad.

– Nem kérdezem, kiért szól a harang. Értem szól. De nem fog fájni?

– A SHÉ-energiák beengedésének útján lehetnek fájdalmas szakaszok, felismerések, míg az ember eljut oda, hogy méltóvá válik saját, eredendően erotikus női megélésére. Ugyanakkor a változás és a fejlődés mindig öröm. A SHÉ pedig alapvetően az élvezet útja. Élvezzük!


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top