Életmód

Karcsúság – 10 nap alatt

Még tíz nap a tengerparti nyaralásig? Kis mozgással és egy könnyen követhető tíznapos diétával nem kell majd az egész öltözőkabint magaddal hurcolni a parton álruha gyanánt...

Kiknek ajánlható?
Azoknak, akik hozzászoktak a rendszeres étkezéshez, és erről továbbra sem akarnak lemondani.
Azoknak, akik elő tudják készíteni a fogyókúrás étkezést.

Mit érhetünk el vele?
Súlycsökkenést (kb. 5 kg 10 nap alatt).

A módszer lényege
A súlyvesztés alapja természetesen a csökkentett kalóriabevitel, de éppen annyira oda kell figyelnünk a diéta során arra is, hogy milyen arányban fogyasztunk fehérjét, szénhidrátot és ásványi anyagokat. Az alábbi étrend kombinációi segítenek a megfelelő arány megtalálásában, és ez hozzásegíthet a fogyókúra sikeréhez.

 

Feltételek, követelmények
Naponta 800 kalóriánál többet nem fogyaszthatunk.

Tipp:
Rengeteg diéta, személyre szabott megoldások, dietetikus szakértők:

WellnessCafe/diéták

Igyunk napi másfél-két liter folyadékot (ásványvizet, gyógy- és gyümölcsteát).

A diéta leírása
Naponta rendszeresen étkezzünk háromszor, az alább leírt étrend alapján. Az ételeket változtathatjuk is, de figyeljünk oda, hogy megfelelő fehérje-, szénhidrát- vagy ásványianyag-tartalmú variánssal helyettesítsük.

 

• Receptek •

1. nap
Reggeli
Egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret vékonyan vajazzunk meg, és tegyünk rá 5 dkg füstölt pulykamellet, együnk hozzá 12 dkg uborkát.

Ebéd
Zöldséges rántotta párolt zöldségekkel
12 dkg burgonyát, 12 dkg sárgarépát, 12 dkg karalábét és két szál újhagymát vágjunk apróra. Egy csésze zöldséglevesben pároljuk meg a zöldségeket, sóval, borssal ízesítsük, majd tegyünk hozzá egy teáskanál kefirt. Egy tojást egy csomag petrezselyemmel, sóval keverjünk össze, és süssük meg rántottának. A zöldséggel fogyasszuk.

Vacsora
Tésztasaláta rákkal, naranccsal
9 dkg főtt tésztát keverjünk össze 10 dkg rákkal. Egy újhagymát és fél narancsot vágjunk apróra, a maradék narancs levét préseljük ki, tegyünk hozzá egy evőkanál citromlevet, egy teáskanál olajat, sót, borsot, majd öntsük a tésztára.

2. nap
Reggeli
Egy pohár zsírszegény joghurtot citromlével és édesítőszerrel ízesítsünk, majd keverjünk hozzá egy apróra vágott banánt és kivit.

Ebéd
Cukkinis tészta
5 dkg tésztát főzzünk meg sós vízben. 12 dkg sárgarépát, 10 dkg cukkinit és egy gerezd fokhagymát vágjunk apróra, majd egy teáskanál vajon pirítsuk meg, tegyünk hozzá 5 dkg kukoricát. Keverjük össze a tésztával, és így fogyasszuk.

Vacsora
Pirítós reszelt sárgarépával
Két szelet rozskenyeret pirítsunk meg, az egyik szeletet vékonyan vajazzuk meg, majd tegyünk rá egy-két salátalevelet. A másik kenyérre tegyünk egy felkarikázott főtt tojást. 10 dkg sárgarépát reszeljünk le, citromlével, sóval, borssal ízesítsük, majd tegyük a pirítósokra.

3. nap
Reggeli
Egy szelet rozskenyeret pirítsunk meg, majd vékonyan kenjük meg vajjal, és tegyünk rá egy szelet sajtot. Paprikával fogyasszuk.

Ebéd
Burgonya túróval, zöldsalátával
20 dkg krumplit főzzünk meg héjában. 10 dkg sovány túrót keverjünk össze egy evőkanál kefirrel, sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Egy csomag hónapos retket szeleteljünk fel, adjunk hozzá apróra vágott snidlinget, majd keverjük a túróhoz. 15 dkg zöldsalátát folyékony édesítőszerrel és citromlével ízesítsünk. A főtt burgonya mellé a túrót és a salátát köretként fogyasszuk.

Vacsora
Almás-snidlinges kenyér
Egy szelet rozskenyérre tegyünk salátalevelet és egy szelet csirkemellsonkát. Egy almát és egy snidlinget vágjunk apróra, és szórjuk a kenyérre.

4. nap
Reggeli
Két evőkanál cornflakest keverjünk össze két evőkanál zabpehellyel és 13 dkg eperrel, majd öntsünk hozzá 1,5 dl zsírszegény tejet.

Ebéd
Színes rizses
3 dkg rizst sós vízben főzzünk meg. 10 dkg csirkemellet, egy piros és egy sárga paprikát, egy hagymát vágjunk apróra, és egy teáskanál olajon pirítsuk meg. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítsük. Ha kész, keverjük össze a rizzsel.

Vacsora
Sonkás bagett
6 dkg bagettet vágjunk ketté, az alsó felét kenjük meg egy teáskanál vajjal, tegyünk rá salátát és egy szelet csirkemellsonkát. Egy szelet ananászt vágjunk apróra, 2 dkg szójababot szórjunk a tetejére, és fedjük be a kenyér másik felével.

5. nap
Reggeli
Egy szelet rozskenyeret kenjünk meg 5 dkg sovány túróval. Két paradicsomot és egy csomag újhagymát együnk hozzá.

Ebéd
Afrikaiharcsa-tekercs
15 dkg afrikai harcsát citromlével, sóval, borssal ízesítsünk, majd tekerjük föl. Egy hagymát és egy gerezd fokhagymát vágjunk apróra, majd egy teáskanál vajon pároljuk meg. 20 dkg spenótot pároljuk még néhány percig, majd tegyük a feltekert halhoz.

Vacsora
Zöldségek juhsajttal
Egy piros, egy zöldpaprikát, 10 dkg uborkát és két-három nagy levél salátát vágjunk apróra. 10 dkg kukoricával keverjük össze. 3 dkg juhsajtot reszeljünk le, majd adjuk a zöldségekhez. Egy zacskó kész salátaöntetet adjunk hozzá.

6. nap
Reggeli
Egy szelet rozskenyeret kenjünk meg vékonyan vajjal, tegyünk rá 5 dkg füstölt pulykamellsonkát. 10 dkg uborkát ehetünk hozzá.

Ebéd
Sárgarépás krumplileves
20 dkg krumplit és 12 dkg sárgarépát szeleteljünk fel, majd 2,5 dl zöldséglevesben főzzük 10 percig. Törjük át krumplinyomón, sóval, borssal ízesítsük. Keverjünk el benne egy teáskanál kefirt és egy apróra vágott csomag petrezselymet.

Vacsora
Sajtos szendvics
Két szelet rozskenyeret pirítsunk meg. Az egyik szeletet kenjünk meg vékonyan joghurtos salátaöntettel, tegyünk rá salátát és egy szelet sajtot. Két tojást és egy snidlinget szeleteljünk fel, és tegyük a másik szelet kenyérre.

7. nap
Reggeli
Egy banánt és egy kivit szeleteljünk fel, majd öntsünk rá egy pohár sovány joghurtot. Citromlével, édesítőszerrel ízesítsük.

Ebéd
Párolt pulykamellfilé
Két szelet pulykamellfilét pároljunk meg. 20 dkg gombát, két fej hagymát vágjunk apróra, majd pirítsuk meg kevés olajon, öntsük alá hat evőkanál zöldséglevest, és egy teáskanál kefirrel főzzük néhány percig. Sóval, borssal ízesítsük.

Vacsora
Mozzarella és paradicsom
25 dkg paradicsomot és 5 dkg mozzarellát szeleteljünk föl karikákra. Egy evőkanál borecetből, egy evőkanál almaecetből, egy teáskanál olívaolajból, sóból, borsból készítsünk szószt, majd öntsük a sajtra és a paradicsomra. Bazsalikommal szórjuk meg és három szelet franciakenyérrel tálaljuk.

8. nap
Reggeli
Egy szelet rozskenyeret pirítsunk meg, kenjük meg vékonyan vajjal, egy szelet sajtot és paprikát tegyünk rá.

Ebéd
Ázsiai pulyka
Egy szelet pulykamellet egy teáskanál forró olajban pirítsuk meg, sóval, borssal ízesítsük. 3 dkg szójababot 15 dkg mélyhűtött ázsiai zöldségkeverékkel 20-30 percig pároljunk, majd egy teáskanál édes szójaszósszal és kínai fűszerkeverékkel ízesítsük.

Vacsora
Epres túró
10 dkg túrót keverjünk össze egy teáskanál kefirrel, citromlével és folyékony édesítőszerrel. 20 dkg epret vágjunk apróra, és keverjük a túróhoz, majd adjunk hozzá még két evőkanál zabpelyhet, amelyet előtte zsír nélkül megpirítottunk.

9. nap
Reggeli
Két evőkanál cornflakest keverjünk össze két evőkanál zabpehellyel, adjunk hozzá 12 dkg apróra vágott epret, és keverjük el 1,5 dl zsírszegény tejjel.

Ebéd
Paradicsomos spagetti
4 dkg spagettit főzzünk meg sós vízben. Egy hagymát, egy csomó snidlinget, egy gerezd fokhagymát vágjunk apróra, majd egy evőkanál olívaolajon pirítsuk meg. 20 dkg sűrített paradicsomot tegyünk hozzá, sóval, borssal ízesítsük. A szószt főzzük három-öt percig, majd öntsük a tésztára, és szórjuk meg egy evőkanál parmezán sajttal.

Vacsora
Rizssaláta pulykamellel, kivivel
9 dkg rizst főzzünk meg, és tegyük egy tálba. Két kivit vágjunk apróra, és keverjük össze 5 dkg füstölt pulykamellsonkával. Az egészet keverjük a rizshez. Egy zacskó salátaöntetet keverjünk össze kevés mustárral, olajjal és vízzel, majd öntsük rá a salátára.

10. nap
Reggeli
Egy rozsos zsömlét vágjunk ketté, majd kenjük meg 5 dkg túróval. Két paradicsomot és snidlinget tegyünk rá.

Ebéd
Paradicsomos halfilé
3 dkg rizst főzzünk meg sós vízben. 15 dkg halfilét ízesítsünk citromlével, sóval, borssal. Két nagy paradicsomot kockázzunk fel. A halat egy teáskanál olajon pirítsuk meg. A rizst keverjük össze a paradicsommal és egy csomag vegyes zöld fűszerrel. Sóval, borssal ízesítsük.

 

Vacsora
Krumplisaláta tojással
20 dkg főtt krumplit szeleteljünk föl, 10 dkg uborkát, egy fej vörös hagymát, 10 dkg paprikát vágjunk apróra, keverjük össze az egészet egy zacskó salátaöntettel és petrezselyemmel. Egy főtt tojást együnk hozzá.

Fogyókúra.lap.hu »
Alakformálás.lap.hu »
Böjt.lap.hu »

Eljött a NAGY fogyás ideje, a Nagy fogyikönyvvel!

Most először A-tól Z-ig
Az almától – a zöldségig
Amerikaitól – a zónáig
0,5 kg-tól – 24 kg-ig
1 naptól – 90 napig
Eddig soha nem látott mennyiségben összegyűjtve, egy helyen, egy kötetben megtalálhatsz rengeteg fogyókúrás és diétás módszert, amelyet a világ sok táján kipróbáltak már.

Megtudhatod:

• Hogy melyik kúrát kinek érdemes megpróbálnia.
• Mit érhet el vele – akár a súlycsökkenésen túl is.
• Mi az adott módszer lényege.
• Milyen feltételek mellett lehet a próbálkozása eredményes.
• A diéták részletes leírását a fogyasztandó ételfélékkel, étrenddel.

Bővebben a könyvről »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top