nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Tuti immunerõsítõ: Echinacea

Tuti immunerõsítõ: Echinacea

Ha beköszönt a nyirkosabb, hûvösebb idõ, szervezetünk önkéntelenül gyógynövényeket, gyógyteákat kíván. Az õszi–téli évszakváltáskor jó szolgálatot tehet immunrendszerünk erõsítésére az Echinacea.
NLCafé
f Ajánlom

Valószínűleg a hajkeféhez hasonlatos, szúrós virágzata miatt kaphatta a tudományos nevét, amely a görög echinos, sündisznó szóból származik. De lehet, hogy elnevezésében közrejátszott az a jelenség is, hogy elfogyasztva enyhe bizsergető érzést okozhat a nyelven.

 

Találkozási pont

Ezt az egykoron vadon élő növényt még az Észak-Amerikában élő indiánok alkalmazták sebek gyógyítására. A kasvirág a szárazabb, erdős területeket és a füves pusztákat kedveli. Gyűjtési ideje a tavaszi és nyári hónapokra esik; főleg a föld felett található részeit (virágzatát, leveleit, szárát) és a gyökerét keresik, mivel ezek tartalmazzák a legtöbb hatóanyagot. De nem szükséges bakancsot és hátizsákot húznod, hogy beszerezd, csak vesd be magad az első utadba eső gyógynövény- vagy bioboltba, esetleg egy nagyobb patikába. Számos megjelenési formája közül kiválaszthatod a neked megfelelőt. Az Echinaceát megtalálhatod valamilyen oldat, különböző cseppek, tabletta, kapszula, bonbon és tea formájában.

Hogyan hat?

• Erősíti a szervezetet. – Érdemes évente többször, kúraszerűen fogyasztani, mivel olyan alapanyagokat tartalmaz, amelyek megerősítik az