Életmód

A szorongás oka vitaminhiány?

Ma már egyre többen ismerik fel és fogadják el, hogy egészségünk alapja az étrendünk, az, hogy mit eszünk, mivel táplálkozunk.





Az egyre nagyobb számban előforduló krónikus, civilizációs betegségek hátterében helytelen étrendi szokások állnak. Ha testünket megfelelően tápláljuk, sokféle betegséget megelőzhetünk vagy meggyógyíthatunk.


A tökéletes megoldás természetesen az lenne, ha egy egyszerű vegyes étrenddel, zöldségben, gyümölcsben gazdag táplálkozással sikeresen láthatnánk el szervezetünket a szükséges mennyiségű vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel.






Dr. Márai Géza, a gödöllői Szent István Egyetem tanára vizsgálatokat végzett 1966 és 1990 között a zöldségek, gyümölcsök és kultúrnövények vitamin-, ásványianyag- és nyomelemtartalmát illetően. Eredményei drámaian tükrözik az élelmiszerek minőségének hanyatlását.
Amennyiben a növények 1966-ban mért vitamin- és ásványianyag-tartalmát 100%-nak vesszük, a sárgarépa vitamintartalma 40%-kal, a borsó vitamintartalma több mint 50%-kal, a káposzta vitamintartalma, jól tessék figyelni, nem elírás, 95%-kal, a búza ásványianyag-tartalma 50%-kal, az árpa ásványianyag-tartalma több mint 60%-kal, a kukorica ásványianyag-tartalma több mint 80%-kal csökkent.
A zöldségek, gyümölcsök, növényi táplálékok többsége azonban már nem számít jó vitamin-, ásványianyag- és nyomelemforrásnak, mert a növények is tápanyaghiányos körülmények között nőnek fel, ezért jóval kevesebb tápanyagot tartalmaznak, mint régen.
Jellemző, hogy a banánt többnyire teljesen éretlenül szedik le, majd a szállítás után, közvetlenül a boltba kerülése előtt etiléngázzal érlelik, hogy szép sárga legyen.
Tehát a mai kor civilizált embere az átlagos táplálkozás feltételei mellett már nem képes bevinni a szervezetébe a ténylegesen szükséges tápanyagokat!

Sokakat meglephet, hogy a lelki egészség, a kiegyensúlyozott, nyugodt kedélyállapot, a szellemi frissesség sem képzelhető el B-vitaminok, folsav, magnézium és a cink megfelelő jelenléte nélkül.
A szorongással, depresszióval, pánikbetegséggel küzdő emberek számára ezeknek az anyagoknak a pótlása volna a legfontosabb feladat, hiszen ezeknek a kiegészítőknek óriási szerepük van a gyógyulásban. Ezek nélkül lehetetlen bármiféle javulás! Az agy az a szervünk, amelyik a leggyorsabban reagál a szervezetbe kerülő táplálékra, ezért nagyon fontos, hogy a táplálékkal bevitt tápanyagokkal meg tudja teremteni magának az optimális működéséhez szükséges feltételeket.
A kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling az elsők között volt, akik felismerték a vitaminok és ásványi anyagok egészségmeghatározó szerepét. A feszült idegállapot, sőt a neurózis gyakori oka az alultápláltság, mely a nagy mennyiségű iparilag előállított és manipulált ételek fogyasztása miatt alakulhat ki.


Jelenleg Magyarországon nagyon kevés olyan készítmény kapható, amely az agy optimális működéséhez szükséges nagy mennyiségű vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik úgy, hogy még egy, az agyi ingerületátviteli folyamatokat és az idegrendszer optimális működését is elősegítő és támogató




gyógynövény is található benne.
A Neuroptim legkülönlegesebb alkotóeleme a whitania somnifera nevű különleges gyógynövény, melynek a lelki egészség helyreállításában játszott szerepét részletesen taglalja a Gyógynövények Nagy Enciklopédiája (Dorling Kindersley, London, 1996), a jó közérzet, a lelki nyugalom megtalálásban kifejtett kedvező hatásait legutóbb a Svéd Gyógynövény Intézet kutatásai támasztották alá.







neuroptim.hu
Kiút az ördögi körből

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top