nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
A szorongás oka vitaminhiány?

A szorongás oka vitaminhiány?

Ma már egyre többen ismerik fel és fogadják el, hogy egészségünk alapja az étrendünk, az, hogy mit eszünk, mivel táplálkozunk.
NLCafé
f Ajánlom

Az egyre nagyobb számban előforduló krónikus, civilizációs betegségek hátterében helytelen étrendi szokások állnak. Ha testünket megfelelően tápláljuk, sokféle betegséget megelőzhetünk vagy meggyógyíthatunk.


A tökéletes megoldás természetesen az lenne, ha egy egyszerű vegyes étrenddel, zöldségben, gyümölcsben gazdag táplálkozással sikeresen láthatnánk el szervezetünket a szükséges mennyiségű vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel.


Dr. Márai Géza, a gödöllői Szent István Egyetem tanára vizsgálatokat végzett 1966 és 1990 között a zöldségek, gyümölcsök és kultúrnövények vitamin-, ásványianyag- és nyomelemtartalmát illetően. Eredményei drámaian tükrözik az élelmiszerek minőségének hanyatlását.
Amennyiben a növények 1966-ban mért vitamin- és ásványianyag-tartalmát 100%-nak vesszük, a sárgarépa vitamintartalma 40%-kal, a borsó vitamintartalma több mint 50%-kal, a káposzta vitamintartalma, jól tessék figyelni, nem elírás, 95%-kal, a búza ásványianyag-tartalma 50%-kal, az árpa ásványianyag-tartalma több mint 60%-kal, a kukorica ásványianyag-tartalma több mint 80%-kal csökkent.
A zöldségek, gyümölcsök, növényi táplálékok többsége azonban már nem számít jó vitamin-, ásványianyag- és nyomelemforrásnak, mert a növények is tápanyaghiányos körülmények között nőnek fel, ezért jóval kevesebb tápanyagot tartalmaznak, mint régen.
Jellemző, hogy a banánt többnyire teljesen éretlenül szedik le, majd a szállítás után, közvetlenül a boltba kerülése előtt etiléngázzal érlelik, hogy szép sárga legyen.
Tehát a mai kor civilizált embere az átlagos táplálkozás feltételei mellett már nem képes bevinni a szervezetébe a ténylegesen szükséges tápanyagokat!

Sokakat meglephet, hogy a lelki egészség, a kiegyensúlyozott, nyugodt kedélyállapot, a szellemi frissesség sem képzelhető el B-vitaminok, folsav, magnézium és a cink megfelelő jelenléte nélkül.
A szorongással, depresszióval, pánikbetegséggel küzdő emberek számára ezeknek az anyagoknak a pótlása volna a legfontosabb feladat, hiszen ezeknek a kiegészítőknek óriási szerepük van a gyógyulásban. Ezek nélkül lehetetlen bármiféle javulás! Az agy az a szervünk, amelyik a leggyorsabban reagál a szervezetbe kerülő táplálékra, ezért nagyon fontos, hogy a táplálékkal bevitt tápanyagokkal meg tudja teremteni magának az optimális működéséhez szükséges feltételeket.
A kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling az elsők között volt, akik felismerték a vitaminok és ásványi anyagok egészségmeghatározó szerepét. A feszült idegállapot, sőt a neurózis gyakori oka az alultápláltság, mely a nagy mennyiségű iparilag előállított és manipulált ételek fogyasztása miatt alakulhat ki.


Jelenleg Magyarországon nagyon kevés olyan készítmény kapható, amely az agy optimális működéséhez szükséges nagy mennyiségű vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik úgy, hogy még egy, az agyi ingerületátviteli folyamatokat és az idegrendszer optimális működését is elősegítő és támogató
gyógynövény is található benne.
A Neuroptim legkülönlegesebb alkotóeleme a whitania somnifera nevű különleges gyógynövény, melynek a lelki egészség helyreállításában játszott szerepét részletesen taglalja a Gyógynövények Nagy Enciklopédiája (Dorling Kindersley, London, 1996), a jó közérzet, a lelki nyugalom megtalálásban kifejtett kedvező hatásait legutóbb a Svéd Gyógynövény Intézet kutatásai támasztották alá.neuroptim.hu
Kiút az ördögi körből

Megosztás Facebookon