Életmód

Kineziológia – az öngyógyulás gyengéd eszköze

A tudatalattinkban mélyen megbúvó félelmek, negatív érzelmek képesek megbetegíteni lelkünket, és idõvel testünket is. A kineziológia kíméletesen tárja fel problémáink igazi okát.




Aki kipróbálta, megtapasztalhatta, hogy a kineziológia egy izgalmas kalandtúra, amely izmaink segítségével, tudatalattink kusza ösvényein át elvezet problémáink valódi forrásához. Segít megértenünk a lelkünket és testünket uraló feszültségeink, félelmeink okát, amit a számunkra legoptimálisabb és legkíméletesebb módon hozhatunk felszínre, felélesztve ezzel természetes öngyógyító erőinket. Mindeközben nem kell mást tennünk, csak hinnünk abban, hogy testünk sohasem hazudik, és ugyanúgy, ahogy egykor „magunktól” megbetegedtünk, a változás, gyógyulás lehetősége is bennünk rejlik.

Párbeszéd a tudatalattival izmainkon keresztül






Milyen problémákon segít a kineziológia?

Mivel a kineziológia a szervezet öngyógyító erőit mozgósítja, olyan esetekben segíthet, amikor a lelki vagy testi károsodás még visszafordítható, azaz az öngyógyító erők még beindíthatók. Segít lelki problémáink, félelmeink elengedésében, és a testi betegségeink mögött álló érzelmi okok tudatosításában.
Hatékonyan segíthet az alábbi problémák esetén:
• önbizalomhiány
• önértékelési zavarok
• viselkedészavarok
• párkapcsolati, családi, szexuális, munkahelyi és kommunikációs problémák
• tanulási nehézségek
• diszlexia
• pánikbetegség
• függőségek
• szorongás
• depresszió
• alvászavar
• stressz okozta problémák
• ágybavizelés
• allergia
• súlyproblémák
• krízishelyzetek
• döntéshelyzetek nem megfelelő kezelése
Segít önismeretünk, kreativitásunk, képességeink fejlesztésében, sorsunk tudatos irányításában és életminőségünk javításában. 

Az embert testi, lelki, szellemi egységként kezelő kineziológia módszere az izomtesztelés, melynek alapja az agyunk és izmaink közötti idegi kommunikációs kapcsolat. Agyunk, mint egy hatalmas számítógép, tárol minden jó és rossz emléket, ami fogantatásunk óta történt velünk. Tudatalattink, sőt minden sejtünk, így izmaink is őrzik egész életünk történetét, hiszen az összes bennünket ért élmény az arra adott válaszreakciókkal együtt rögzül. A régi negatív tapasztalatok emléke jelen van, és hat mostani reakcióinkra, döntéseinkre, csak éppen nem emlékszünk rájuk. A negatív érzelmek hatására olyan energetikai és neurológiai blokkok jönnek létre szervezetünkben, amelyek megakadályozzák az energiák szabad áramlását. Amikor a kineziológus a probléma okát kutatja, ezeket a blokkokat azonosítja. Minden kérdés, amit feltesz, a tudatalattinkból egy-egy emléket hív le. Ha ez egy rossz emlék, akkor energiahiány lép fel, és az agyunk és izmaink közötti szoros kölcsönhatás következtében izmaink elgyengülnek. Azt, hogy izmaink, agyunk „kijelzői”, jól bizonyítja az a tény, hogy amikor egy lesújtó hírt hallunk, annyira elgyengülünk, hogy le kell ülnünk. Ugyanez a folyamat zajlik akkor is, amikor a kineziológus olyan kérdést tesz fel, amely tudatalattinkból egy negatív emléket hív le. Izmaink ugyanúgy elgyengülnek, mint annak idején, amikor a kellemetlen esemény megtörtént. Anélkül, hogy bármit is mondanunk kellene, a kineziológus izmainkon keresztül tudatalattinkkal beszélget. Testünk bizonyos pontjaira gyakorolt enyhe nyomással érzékeli az izomerő-változást, melynek segítségével lépésről lépésre felkutatja az energiaelakadás konkrét helyét és idejét. Ugyancsak izmaink segítségével mutatja meg tudatalattink a jelenlegi problémánk hátterében álló negatív érzelmek, energiablokkok feloldásának számunkra leghatékonyabb módszerét is. A kineziológia feladata az energia szabad áramlásának útjában álló akadályok feloldása minden olyan dologra vonatkozóan, amelyben pozitív változást szeretnénk elérni. A cél a test, a lélek és a tudat harmóniájának megteremtése a szervezet öngyógyító folyamatainak beindításával.







Tested mondja meg, hogyan gyógyuljon a lelked

Miután a kineziológus beazonosította a probléma hátterében álló negatív érzelmet és annak keletkezési idejét, ugyancsak izmaink segítségével teszteli ki a számunkra legmegfelelőbb korrekciós technikát is. Izmaink tolmácsolásával tudatalattink megüzeni az általa választott módszert, amivel feloldhatóak a múlt stresszélményei, és az adott negatív érzelem pozitívvá alakítható. Többféle oldási technika létezik, mint például a vizualizációs és imaginációs technikák, fényhatások, virágesszenciák, drágakövek használata, vagy az akupresszúrás vagy reflexpontok masszírozása.





Megadja a változás lehetőségét

Mivel minden élményünk a rá adott válaszreakciókkal együtt őrződik tudatalattinkban és sejtjeinkben, egy hasonló szituációban akár egy szó, egy illat vagy egy mozdulat is felidézheti a régi emléket. Emiatt ösztönösen ugyanúgy viselkedünk, mint egykor, anélkül, hogy tudnánk, miért. A kineziológia segítségével felszínre hozhatjuk, tudatosíthatjuk félelmeink valódi okát, és ezzel megkapjuk a lehetőséget arra, hogy változtassunk rajta. Előfordulhat például, hogy valaki képtelen végigcsinálni egy fogyókúrát, mert valamikor, valamiért tudatalattijában rögzült az éhezéstől való félelem. A kineziológiai kezelés után ismét feltörhet benne a diétával szembeni elutasítás érzése, de mivel tudja ennek igazi okát, már másképpen fogja fel a problémát, és ha akar, képes lesz változtatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top