Életmód

Elhunyt Dr. Béres József

A Béres család és a Béres Csoport fájdalommal tudatja, hogy 2006. március 26-án délelõtt, rövid betegség után Budapesten elhunyt Dr. Béres József, Széchenyi-díjas kutató, a Béres Csepp megalkotója.

„Soha egyetlen embertársam életéről nem akartam, nem akarok és nem is tudnék lemondani. Más a dolgom a világban” – üzente egész életével és munkásságával Dr. Béres József. A kutató 1920. február 7-én született a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Záhonyban. 1968-ban doktorált általános élettanból és agrobiokémiából, majd 1972-ben hosszas kutatómunka eredményeképpen megalkotta a nyomelemeket komplex formában tartalmazó humángyógyászati készítményt, a későbbi Béres Cseppet. A Béres Cseppet megalapozó tudományos eredményei az 1960-as és 1970-es években korát jóval megelőzték és ezért újszerű meglátásait ellenállás fogadta. A Béres Csepp végül forgalomba került, majd 2000-ben hivatalosan is gyógyszerré nyilvánították, és 2002-ben a tudóst a legmagasabb hazai tudományos elismeréssel, a Széchenyi-díjjal tüntették ki. Tudományos munkásságáért és küzdelmes életéért közmegbecsülés és tisztelet övezte hazánkban és az egész világon, alakja már életében legendává vált.
Az utóbbi években Dr. Béres József a nevét viselő vállalatcsoport elnökeként és a Béres Alapítvány tiszteletbeli elnökeként visszavonultan élt Kisvárdán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top