Életmód

Karcsúsodj afrikai módra!

Egyre inkább tért hódítanak a táncos, zsírégetõ órák. Az afrodance a tánc mellett az afrikai szavannák hangulatát és varázslatos ritmusokat csempész az edzõterembe, hogy még élvezetesebbé tegye a karcsúsodást.




Ha valami igazán különleges, ám hatékony, az egész testedet átmozgató edzésre vágysz, ha unod az alakformáló órák monoton ismétléseit, vagy ha könnyen követhető, mégsem egyhangú órán szeretnél részt venni, ne hagyd ki az afrodance-et. A terem sarkában egy fekete srác bűvöli a dobokat, a tükör előtt pedig egy fehér fiú rázza a csípőjét és tekeri a testét úgy, hogy egy afrikai sem különbül. Nos, elég érdekesen hangzik?






Miért jó az afrodance?

• Bárki számára sikerélményt nyújt, mert könnyen követhető a koreográfia.
• Zsírégető, állóképességfejlesztő hatású.
• A szokatlan mozdulatokat elsajátítva fejlesztheted testtudatod.
• Különösen jól jöhet ülőmunkát végzőknek, mert alaposan átmozgatja az elgémberedett törzsizmokat.
• Az ősi zene, a pergő dobritmusok egy fárasztó nap után is jobb kedvre derítenek.




Tanulj meg bánni a testeddel!


Az óra az aerobik alaplépéseit a hagyományos afrikai tánc elemeivel ötvözi. A lépések épp ezért nem túl bonyolultak, ám egy-egy csípőcsavarás, fenékrázás a legegyszerűbb mozdulatot is egészen újjá és intenzívvé varázsolja. Lehet, hogy az első alkalommal inkább fogod kicsit csetlő-botlónak érezni magad, mint termékenységi táncot lejtő csábos afrikai hajadonnak, de ne csüggedj: a különleges mozdulatok tökéletesen alkalmasak arra, hogy tudatosuljon benned, mennyiféleképp tudod mozgatni a tested. A gyakorlatlanabbaknak is elegendő néhány alkalom, hogy ráérezzenek a lépésekre. Engedd el magad, bízd a tested a vérpezsdítő ritmusra, a lüktető dobszóra, szabadulj meg a gátlásaidtól, és élvezd a több ezer éves afrikai tánc ösztönös, ősi figuráit.


Az újdonság elvarázsol

Lehetsz fanatikus aerobikozó vagy az edzőteremmel épp csak ismerkedő kezdő, az afrodance órán biztos, hogy olyan élményben lesz részed, melyet edzésen még nem tapasztaltál. A titok nem a bonyolultság, hanem a szokatlanság és az újszerűség. Az már csak (cukormentes) hab a tortán, hogy mindemellett még zsírégető hatású is. A zene nem túl gyors, a lépések és mozdulatok épp olyan intenzívek, hogy egész órán keresztül zsírégető pulzustartományban dolgozol. Az óra úgy van felépítve, hogy sérüléstől vagy túlterheléstől nem kell tartanod, bátran átadhatod magad a táncnak.






Popsifeszesítő, csípőcsinosító


Az élmény mellett a hatás is lenyűgöző. A táncmozdulatok lazaságot, könnyedséget igényelnek, ám közben keményen megdolgoztatják a csípő, a fenék, a has és a hát izmait is. Kiemelten dolgoznak a törzs izmai, erősödnek a helyes testtartásért felelős izmok, közben karcsúsodnak a problémás területek. A lépéskombinációk fejben tartása nem fog gondot okozni, de a jóleső fáradtság, a felszabadult tánc kiváltotta eufória és az alapos izzadás garantált. Bárkinek ajánlott, aki egy hagyományos aerobikórát végig tud csinálni.





Az Afrodance kiróbálható: A1 Óbuda Wellness Központ: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 26-28.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top