Életmód

Virágpor

A virágos növények hímivarsejtjeibõl áll, melyet a méhek gyûjtenek össze, miközben megporozzák a virágokat.





• Fontos fehérjeforrás
A virágpor közel fele emészthető fehérje, szinte minden létfontosságú aminosav megtalálható benne. Vegetáriánusoknak kiváló, mert pótolja a húsfehérjét.

• Kiváló vitaminforrás
A méhészeti termékek közül a legtöbb vitamint a virágpor tartalmazza (B1, B2, B6, C, G, H, P, E, folsav, pantoténsav, nikotinsav, stb.).

• Enzim- és ásványi anyag raktár
Közel százféle enzimet és sok nélkülözhetetlen ásványi anyagot tartalmaz, mely hozzájárul fontos élettani hatásához.

• Erősítő és gyógyhatású
Javítja a fizikai erőnlétet, hatákony gyengeség, alultápláltság, túlfeszített fizikai és szellemi megterhelés, immungyengeség, étvágytalanság, májpanaszok, prosztatabántalmak, vérkeringési zavarok és szívgyengeség esetén. Jó hatással van a hajnövekedésre, javítja a vérképet, csökkenti a kolleszterinszintet és méregtelenít.

• Arcbőr-fiatalító
Keverjünk simára egy kiskanál virágport egy tojás sárgájával, kenjük arcunkra, és hagyjuk hatni 30 percig. Rugalmassá, feszessé teszi a bőrt.

• Hatékony a virágpor-kúra
Napi 15-20 g, 2-3 adagban étkezések előtt tisztán elfogyasztott, esetleg vízben, teában feloldott virágpor 3-4 hetes kúraként alkalmazva kiváló erősítő és betegségmegelőző.







Édes gyógymód – a méz»
Propolisz»
A kevésbé ismertek»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top