Életmód

Legjobb Munkahely felmérés

Idén másodszorra dönthetsz te is arról, hogy melyik magyarországi vállalat érdemli a „Legjobb munkahely” címet. Online kérdõívünk kitöltésével te is szavazhatsz, leírhatod véleményedet a magyar munkaadókról.




Mondj te is véleményt»









2005-ben immár ötödik éve indul útjára a Hewitt-Figyelő Legjobb Munkahely-felmérése, amely a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium védnöksége alatt az elmúlt négy év során több mint 200 vállalat 50.000 munkavállalóját kérdezte meg arról, mitől jó egy munkahely.
A Hewitt Inside Consulting felmérésével párhuzamosan – a tavalyi évhez hasonlóan – a Nők Lapja Cafe olvasói is elmondhatják véleményüket. A két felmérés alapvető különbsége, hogy az interneten nem vállalatok versenyeznek egymással a cím elnyeréséért, hanem egyéni vélemények fogják meghatározni a végeredményt. A válaszok alapján általános képet alkothatunk a magyar munkavállalók véleményéről, arról, hogy mi befolyásolja leginkább a magyar alkalmazottak elégedettségét. 
A felmérésből megtudhatjuk, minek alapján választunk munkahelyet, milyen elvárásokat támasztunk munkaadóinkkal és munkahelyünkkel szemben, mi az, amivel elégedettek vagyunk, és amiért szívesen dolgozunk egy cégnél.

A „Legjobb munkahely” nem ugyanaz női és férfi szemmel!


Munkavállalás, karrierépítés, család, munka/magánélet egyensúly… néhány a


napjaink női munkavállalóit intenzíven foglalkoztató kérdések közül. Az internetes szavazás eredményeiből többek között megtudhatjuk:




Bögrejátékkal
Azok között, akik kitöltik a kérdőívet, részt vesznek a felmérésben és megadják adataikat, idén is kisorsolunk tíz Nők Lapja Cafe bögrét!
Érdemes velünk játszani»


• Hogyan vélekednek a magyar nők munkahelyükről?
• Mitől lehet jó egy munkahely a nők számára?
• Valóban lehetetlen vállalkozás megteremteni az egyensúlyt a munka és a család között?
• Egyenrangú félként kezelik a nőket és a férfiakat munkahelyükön?

 




Tények


Az NLC online felmérése tavaly meglepő eredményekkel zárult. Kiderült, hogy a a válaszadó nők többsége maga sem hiszi el, hogy egy nő főnökként megállja a helyét, hiszen a megkérdezettek több mint fele azt vallotta, hogy szívesebben dolgozna együtt férfi főnökkel, semmint, hogy egy nőt fogadjon el felettesének.



Erőteljesen megosztottak voltak a válaszadók azzal kapcsolatban is, hogy mernének-e jogi úton érvényt szerezni érdekeiknek abban az esetben, ha súlyos méltánytalanság érné őket a munkahelyükön. A magyar dolgozó nők nagyobb része inkább belenyugodna az őt ért méltánytalanságba vagy inkább elmenekülne a helyzetből, minthogy ügyvédhez forduljon.


A felmérésből kiderült, hogy az igazi “családbarát” munkahelytől még igen messze vannak a magyar vállalatok, így talán nem meglepő, hogy csaknem minden negyedik magyar nőnek kifejezetten nagy problémát okoz a munkája és magánélete egyensúlyának megteremtése. Elgondolkodtató eredmény volt az is, hogy – bár a társadalmi közvélekedés szerint a nőknek a háztartás és gyereknevelés megfelelő önmegvalósítási lehetőséget kínál – a válaszadó nők véleménye szerint az önmegvalósítás terepe elsősorban a munkahely.







Vállalati felmérés


2004-ben Hewitt országos felmérésében a nagyvállalati kategóriában a T-Mobile Magyarország Rt., a Kis- és Középvállalatok körében pedig a Debreceni Hőszolgáltató Rt. végzett az első helyen. Az országos felmérésben 95 cég mintegy 20 ezer munkavállalója válaszolt a kérdésekre.


A „Legjobb munkahelyek” listáját, valamint az azokról készült összeállítást a Figyelő mellékletében ősszel olvashatják az érdeklődők.


Ha az oszágos felmérésről szeretnél többet megtudni, látogass el a www.legjobbmunkahely.hu oldalra.






Mondj te is véleményt»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top