Életmód

Felpezsdült ismét az aerobik világa

Az ország aerobik oktatói és lelkes amatõrei már jól ismerik azt az Aerobik Hétvégét, ahol a szakemberek és a közönség is követni tudja az aerobik világában zajló trendeket, valamint megismerkedhessen a magyar és külföldi sztáredzõkkel.




Az idén hetedik alkalommal, május 17-18-án megrendezett eseménynek hagyományosan a Testnevelési Egyetem Atlétikai Csarnoka adott otthont, ahol több mint 400 lelkes aerobikozó edzhetett és táncolhatott együtt. A két színpadon párhuzamosan zajló eseményen összesen 27 féle órát próbálhattak ki a résztvevők, köztük számos újdonságot, mint a spinracing, aero – kick box, step dance, hip-hop, african, valamint a külföldön egyre népszerűbb, de nálunk egyelőre nem annyira közismert Pilates torna.

A hazai aerobik életben meghatározó rendezvény résztvevőinek mintegy 70-80 százaléka aerobik oktató, ezért a neves hazai edzők által bemutatott újfajta technikák és trendek így országosan az oktatók mintegy harmadához jutnak el. Az idei esemény szakmai kiválóságai között szerepelt számos nemzetközileg elismert és népszerű edző: Darrin Grove, Richmon J. Bachia, Kicki Sivertsson, Agneta Antonsson, valamint Pat Seifried. A hazai fitnesz világ kiválóságai közül többek között Sinkó Andrea, a Pécsi Sasok, Füzessy Balázs és Pati Nagy Attila mutatta be az egyes gyakorlatsorokat, és aktivizálta a résztvevőket.





Ha meg akarjuk ismerni az aerobik világot jelenleg felkavaró és meghatározó új trendet, akkor érdemes megnézni/visszaidézni a Fame c. musicalt, vagy akár Michael Jackson Bad c. számának videóklippjét, ahol a táncosok fantasztikus koreográfiát mutatnak be. Az aerobik órákon a koreografált gyakorlatsorok betanulása hihetetlen dinamikus zenére történik, így szinte észre sem vesszük, hogy tánc közben az egész testünket átmozgattuk. Ezzel párhuzamosan a test mellett a lélekre is ható jóga és Pilates gyakorlatok is egyre népszerűbbek a mozogni vágyók körében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top