Életmód

Jegestea tálalása

A jegestea hagyományos nyári üdítõnek számít, sokunk kedvence a hûtõben, párás üvegben aranyló, otthon elkészített tea, mely akkor az igazi, ha feldobjuk valamivel.

Ne feledjük, a tálalás sokszor fontosabb mint maga a tartalom, akár vendégeinknek akarunk kedveskedni egy finom jegesteával, akár magunkat kényeztetjük egy nehéz, forró nap után. Ne feledjük: teát inni élvezet és kényeztetés amelyből sosem elég, különösen a nyári melegben.

Mivel tudjuk „feldobni” jegesteánkat?





• A poharakat mindig jól hűtsük le
• Mélyhűtőben fagyasszunk le egész eperszemeket, amelyeket hozzáadhatunk a kész italhoz
• Fagyasszunk el ehető virágokat (ibolya, borágó, illatos geránium), és adjuk a teához (nem minden virág ehető, ellenőrizzük le őket szakemberrel)
• Adjunk a teához mentalevelet, citromfűlevélkét illetve reszelt citromhéjat
• Citrom-, illetve narancskarikákat is adhatunk jegesteánkhoz.

Napi jegesteánkat mindig reggel készítsük el, és tartsuk egész nap hűtőben, hogy mindig kéznél legyen, ha a család valamelyik tagja megszomjazik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top