Életmód

Gyógyfürdõ vidéken

Magyarország kivételesen gazdag gyógyfürdõkben. Mostani mazsolázásunkban Budapesten kívül az ország négy szegletébõl választottunk egy-egy gyógyfürdõt, hogy mindenki, bárhol él is, megtalálja a neki kedvezõt. A fürdõket hatás szempontjából is megkülönbözettük.




Délkelet Magyarországon található az idegbántalamak kezelésére rendkívül alkalmas Lenti Gyógyfürdő. Az 1970-ben talált 40 fokos melegvízre épített fürdő 1978-ban nyílt meg. Négy hektár zöldterületen, három fedett, négy szabadtéri, különböző hőfokú medencével, egész éves nyitva tartással várják a vendégeket.

A szabadtéri és a fedett gyógyvizes medence mellett szolárium, szauna, masszázs és különféle elektromos kezelések vehetők igénybe.





A víz hőmérséklete a hét medencében 23-35-ig terjed, így mindenki megtalálhatja a neki kedvezőt. A föld mélyéről kálium-, nátrium-, hidrogén-karbonátos, kalciumot, kloridot, foszfátot és metakovasavat tartalmazó gyógyvíz fakad. Ez a termálvíz kitűnő gyógyhatású az izületek degeneratív jellegű mozgásszervi betegségei esetében.






A gyógyfürdőben különböző szolgáltatások közül lehet választani:

• termál gyógymedence,
• iszappakolás,
• iszapfürdő,
• orvosi gyógymasszázs,
• víz alatti csoportos gyógytorna
• gyógyúszás 






A gyógyúszásra jelentkezőknél a kezelésekre érvényes orvosi beutalót is elfogadnak. A Lenti Gyógyfürdő és Strand egész évben nyitva tart. Megközelíthető gépkocsival, vonattal és autóbusszal. A környéken látnivalót is talál az arra kíváncsi üdülő. Említésre méltó a vár, a Kerka folyó mellett fekvő, a vár anyagának felhasználásával készült barokk stílusú 18. századi magtárépület, a 17. század utolsó éveiben épült római katolikus templom, mellette található barokk Szentháromság szobor és Szent István szobra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top