Életmód

Lágyított egyenes testalkat

Dereka határozottabban ívelt, mint az egyenes testalkatúaké. E típust képviseli például Madonna, Demi Moore és Catherine Zeta Jones.





Mi jellemzi? Általában középmagas, felsőteste erős, lábai és feneke izmosak, éppen ezért hangsúlyosak, csontozata erős.

Személyiségjegyei: igazi vezéregyéniség, szeret szervezni, nagyon gyakorlatias, ez megkönnyíti a mindennapi munkáját. Érzelmeit viszont nehezen tudja kimutatni, s ebből konfliktusai adódhatnak.

Kísértések: a stresszes időszakokban hajlamos többet enni, anyagcseréje viszont lassabb, ezért a rossz hangulat hamar meglátszik az alakján. Szereti a sós ételeket és a vörös húsokat, amelyeket mellőznie kellene.

Ajánlott diéta: fogyasszon minél több friss zöldséget, gyümölcsöt, magas rosttartalmú magvakkal, például az árpával, kölessel, rozzsal és az ezekből készített egyéb élelmiszerekkel kombinálva. Például reggelizzen pirítóst mézzel, ebédeljen pármai sonkát sárgadinnyével, vacsorára pedig egyen hajában sült krumplit tetszés szerinti mártással.

Amit kerülnie kell: sertéshús, rántott ételek, szénsavas üdítők. Banánt és szőlőt csak mértékkel egyen, fogyasszon sok ásványvizet és zöld teát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top