Életmód

Kineziológia

Az USA-tól Japánig a világ minden részén ismert az a módszer, mely már hazánkban is egyre nagyobb teret hódít a lelki egészség helyreállításában - ez a kineziológia.

Mi az a kineziológia?

A kineziológia egy új – de ősi kínai ismereteken alapuló -, egyedülálló módja a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának. Olyan személyiségfejlesztő, természetfeletti módszer, melynek lényege a test energetikai egyensúlyának helyreállítása. A kineziológus izomteszteléssel dolgozik, ennek segítségével felderíthetők azok a traumatikus élmények – a fogantatásig visszamenőleg, melyek feldolgozatlanul maradtak, elfojtódtak, így negatív hatással vannak jelenbeli életünkre. A kineziológia kifejezés a görög kinesis, mozgás szóból ered. Orvosi értelemben az izmok és a testmozgás tudományát jelenti. A kineziológia – mint holisztikus egészségügyi rendszer – az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét, eszközeit adja kezünkbe.

Milyen bajokkal fordulhatunk kineziológushoz?

A kineziológia eredményes a stressz okozta bajoknál: allergiánál és a fizikai betegségek széles körénél, önértékelési zavaroknál, viselkedészavaroknál, depressziónál, szenvedélybetegségeknél, tanulási problémáknál, diszlexiánál; párkapcsolati és kommunikációs gondoknál stb.

A kineziológiai kezelés

A kineziológiai kezelés során a kórelőzmény ismerete után meghatározzuk a jelenlegi gondot. Ezután izomteszteléssel megkeressük azokat az életkorokat, melyek hasonlóságot-azonosságot mutatnak a jelenbeli gonddal, s egymásra fűzve eredményezték a jelenbeli baj kialakulását. Ezekre az eseményekre nem kell tudatosan emlékeznie a betegnek, elég ha a tudatalatti tárolja. A gyógymód oldási technikáiból teszteléssel választják ki a azt, amellyel a negatív stresszeket a lehető leggyengédebb módon távolítják el a testből és az elméből. Egészében a kineziológiai kezelés egy hatalmas kaland, mely végigvezet életünkön, az önmegismerés és az önmagunkra találás útja. Korrekciók: vizuális, imaginációs technikák, fényhatások, drágakövek, csakragyógyászat, meridián-energia korrekció, manuálterápiához és akupresszúrához hasonló technikák.

Izomtesztelés

Az izomtesztelés alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás, kapcsolat. Az izomtesztelés során tapasztalt izomerő változás megbízható tájékoztatást ad a tesztelő (kineziológus) által feltett kérdésre. Izmaink lekapcsolnak – elgyengülnek – bármely kellemetlen érzés, emlék hatására. Mély szinten valamennyi tapasztalat benne van a test és agy memóriájában, és rendezésre vár. A kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni ezeket az információkat, felderíteni és kijavítani a működési zavarokat. Segítségével oldhatók a múltbéli, a jelenlegi és a jövőben jelentkező potenciális problémák, felderíthetők azok a traumatikus élmények – a fogantatásig visszamenőleg -, melyek feldolgozatlanul, elfojtva negatív hatással vannak jelenbeli életünkre. A tesztelés során a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott alkarjára. A kar vagy “erős tartás”, vagy “elgyengülés” választ ad a feltett kérdésekre, az érzelmi vagy fizikai stressz tesztelésre. Izomteszteléssel direkt kérdéseket intézhetünk a kliens “belső tudásához”, és egyenes igen/nem válaszokat kapunk. Hasonlóan működik, mint egy hibakereső készülék.

Hivatalos gyógymód

Magyarországon a kineziológia hivatalos egészségügyi tevékenység, jogszabályi keretek között történik az állami vizsgáztatás. Kizárólag ÁNTSZ működési engedéllyel rendelkező vizsgázott kineziológusok dolgozhatnak hivatalosan. Mára 120 végzett szakembere van az országnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top