Életmód

Csodatévõ vitaminok

Vitaminokkal ismerkedõ utunkon most megtudjuk, mi mindenen segíthetünk még ezeknek az apró csodáknak a közremûködésével. Szinte nincs olyan baj, aminek ellenszeréül ne használhatnánk valamilyen vitamint.

Libidóhiány

A betegség okai: a gonodotrop hormonkör (ez felelős szexuálhormonok termelődéséért) szinte folyamatosan tápanyaghiányban „szenved”.

Tünetei: az erotikus és szexuális vágy csökkenése, az érzelmek kihűlése, az orgazmus elmaradása.

Segítség vitaminokkal:

Egy picike, még fél grammot sem nyomó szerv, az agyalapi mirigy látja el szervezetünket a megfelelő mennyiségű két női „szerelemhormonnal”.

Egyikük az FSH (ösztrogén hormon), másikuk az LH (sárgatestképző hormon) – miattuk érzünk kellemes izgalmat simogatás, csókolózás vagy flörtölés közben.

Ahhoz azonban, hogy mirigyünk elegendő mennyiséget termeljen ebből a két hormonból bőven el kell látnunk a megfelelő anyagokkal: niacinnal (B3), pantoténsavval (B5), C-vitaminnal, E-vitaminnal, cinkkel. Az „orgazmus-anyag”, a hisztamin képződéséhez pedig fehérjére van szükség.

Gyógyító táplálkozás:

  • Reggel és késő este együnk hideg halat, csirkemellet, sültet, hogy a megfelelő fehérjebevitelről gondoskodjunk.
  • Fogyasszunk sok C-vitamin tartalmú gyümölcsöt, zöldséget.
  • A véres hurkát és a sajtot magas hisztidintartalma miatt ajánljuk.
  • A niacin mennyiségét sörélesztő segítségével növelhetjük, amelyben cink, pantoténsav, egyéb vitamin és nyomelem is található.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top