Életmód

Medvemenhely

Kitûnõ hétvégi program lehet a Veresegyházi medve- és farkasotthon meglátogatása. Több mint 30 medve él jelenleg a 3,5 hektáros területen, mely körbejárható, így lakóit bármely irányból megtekinthetjük.

Magyarországon az első

Az első magyar medveotthont biztonsági drótkerítés veszi körbe, melynek belső oldalán 5, különböző szinten elhelyezett villanypásztor üzemel, így az állatok már fél méterről nézhetők. A terület egy részét erdő borítja, az otthon közepén két mesterséges tó áll a mackók rendelkezésére. Az állatok pihenésére 5 tágas földalatti búvóhelyet alakítottak ki. A medvék, hosszú ketrecrabság után, az Állatvédő Világszövetség (WSPA) és Veresegyház városának jóvoltából kerültek ide 1998 őszén (a macik a MAFILM „színészmedvéi” voltak).

Farkastársaság

Közvetlenül a medvék mellett épült a farkasotthon. Itt korábban megsérült, de mára már gyógyult állatok láthatók. A látogatás ingyenes, de adománnyal a medvék és a farkasok ellátását támogathatjuk.

Megközelítés

Veresegyháza az M3 autópálya mellett található. A helységbe érve keresd az OVO-farmot (a csirketelep után érdeklődjünk), melyet minden lakos ismer. Az állatotthont közvetlenül mellette találhatod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top