Élet a babával
Szponzorált tartalom

A dackorszakot nem lehet túlélni fejlett humorérzék nélkül

A kis két-háromévesek olyan hisztériákat bírnak csapni, hogy beillik egy nagyobb idegösszeomlásnak. Gyerek és szülő részről is.

A legjobb ellenszere az idegtépő dackorszaknak és a végeláthatatlan hisztiknek, ha humorral kezeled. Csak annyira, hogy megőrizd a józan eszedet. Képzeld el, milyen lenne egy hiszti mondjuk a rajzfilmvilágban vagy a tévében. Mutatunk 4 vicces megoldást a hisztikre.

Rohanj világgá!

Elkezd üvöltözni a gyerek a bevásárlóközpont közepén? Fordulj sarkon, és rohanj el, mint Kengyelfutó gyalogkakukk a rajzfilmben! Hogy meglepődne! Persze a valóságban ettől még nem hagyná abba a kiabálást, hanem pánikrohamot kapna, ezt pedig nem akarjuk, úgyhogy nem is próbáljuk ki igazából.

Képzeld el, hogy a gyerek egy babasárkány a Trónok harcából!

Minden anya, aki nézi a Trónok harcát és meghallja a babasárkányok visítását, összerándul és pánikolni kezd, mert pont ilyen hangot szokott kiadni a gyerek is, mielőtt hisztirohamot kap. Úgyhogy miért ne? Ha elkezd visítani, képzeld azt, hogy babasárkány, és mindjárt nem lesz olyan idegtépő.

hiszti dackorszak humor

Ha elkezd visítani, képzeld azt, hogy babasárkány, és mindjárt nem lesz olyan idegtépő (Részlet a Trónok harca című sorozatból – Forrás: iMDb)

Kezdj el hisztizni!

Amilyen viccesen hangzik, annyira létező praktika ez a hisztizés megállítására. Összeomlik a gyerek, mert a zöld poharat adtad neki a kék helyett? Hirtelen kezdj el te is hisztizni azon, hogy fekete hajgumi van a hajadban, és nem rózsaszín. Ez általában annyira megdöbbenti a gyerekeket, hogy elfelejtenek tovább hisztériázni.

Játszd el, hogy híreket mondasz!

A hiszti közepén kezdj el tudósítani híradós hangon. Valami ilyesmi monológot előadhatsz: „Igen, István, itt vagyok a Takács család nappalijában, ahol Gyurika épp előadja a jól ismert, tankönyvi idegösszeomlást. Egy bennfentes forrásunk szerint akkor kezdődött, amikor az anyja, Takács Andrea nem volt hajlandó egy egész zacskó gumicukrot Gyurika rendelkezésére bocsátani. Nem tisztázott a zacskó mérete, de tulajdonképpen ez nem is befolyásolja a hiszti méretét. Hatalmas. Vissza a stúdióba.”

Mondd azt, hogy varázsló vagy!

Remek elterelő hadművelet, ha azt mondod a gyereknek, amikor épp ki sem lát a hisztiből, hogy igazából varázslóiskolába jártál, és van egy csomó varázserőd. Mesélhetsz neki arról, hogy van egy egész varázslótársadalom, akik rejtőzködnek az emberek elől (vedd elő magadban a Harry Potter-összest nyugodtan). Pár mondat után garantáltan lenyűgözve fog hallgatni a sikítozás helyett.

 

 

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top