Egymás szemében cikkek

Híres kopaszok, akik ritmust adnak az életednek

Nem csak az közös ezekben a férfiakban, hogy a zeneipar óriásai, hanem az is, hogy mindannyian kopaszok. Ezek a nagyszerű zenészek tényleg bearanyozzák a napjaidat.

Ugyan szembetűnő, ha egy férfi kopaszodik, ha híres emberről van szó, talán nem ez az első tulajdonság, amelyre felfigyelünk. Bár sok kopasz zenészt ismerünk, mégsem volt könnyű összeállítani ezt a listát. Ebből is látszik, hogy a zenei nagyság sokkal fontosabb annál, hogy kinek mennyi haja van.

Billy Joel

Billy Joel neve minden korosztály számára ismerős. A híres kopasz énekes első hanglemeze 1971-ben jelent meg. A nagy sláger, amivel meghódította a világot, nem más, mint a Piano Man. Az Amerikai Egyesült Államokban Billy Joelé a hatodik legtöbb példányszámban elkelt lemez. 23-szor jelölték Grammy-díjra, 5 alkalommal meg is kapta azt. Hozzávetőleg 150 millió lemezt adott el eddig.

Phil Collins

Phil Collins érdemeit már felsorolni is nehéz. Nyert hét Grammyt és kapott Oscar- és Golden Globe-díjat is. Az angol énekes ismert dalszerző is, sőt színészi képességeit is bizonyította már. Pályájának fontos időszaka kezdődött azzal, hogy a Genesis zenekar tagja lett. Dobosként került a csapatba, majd énekesként is bemutatkozott. Szólókarrierbe is kezdett. Óriási sikereket ért el, a közönség egyik nagy kedvence a kopasz énekes.

Michael Stipe

John Michael Stipe a híres-neves R.E.M. együttes kopasz frontembere. Dalszövegeit az egész világ ismeri. Az REM az alternatív rock úttörőjeként vonult be a köztudatba és máig a legismertebb zenekarok között van. A különc énekes nemcsak zenéjével keltette fel a figyelmet. John Michael Stipe nyíltan vállalja, hogy a nőkhöz és a férfiakhoz is egyaránt vonzódik és queerként jellemzi magát, ami az identitások közötti átmenetet jelenti.

Moby

Mody, azaz Richard Melville Hall ismert amerikai énekes, zeneszerző. Producerként, fényképészként is tevékenykedik. Az 1990-es évek egyik meghatározó könnyűzenei előadóját a elektronikus zene követői jól ismerik. A zeneipar egyik legnagyobb kopasza ráadásul vegán és állatvédő. Moby eddig több mint 20 millió albumot adott el.

Pitbull

Pitbull, azaz Armando Christian Pérez kubai származású amerikai dalszövegíró. Első albuma 2004-ben jelent meg Money Is a Major Issue címmel. Ezt további 3 másik követte. 2011-ben Jennifer Lopez On the Floor című dalában is közreműködött, de dolgozott már együtt Enrique Iglesiasszal, Chris Brownnal és Christina Aguilerával is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top