Egymás szemében cikkek

Így még a pasik is tudnak hajat növeszteni

A menő kopasz pasikat nem lehet nem szeretni. Ahogyan izgalmasak lehetnek a hosszú hajú férfiak, ugyanúgy sok nőnek bejön, ha hajkorona helyett megcsillan egy vagány pasi fejbőre.

A szexi kopasz pasik mellett vannak, akik nem önként választják a tarságot. Ők sokszor úgy vannak vele, hogy inkább levágják a lassan növő vagy kevés hajukat, mint hogy azt viseljék. Ha viszont mégsem jön be valakinek a kopasz lét, még mindig van esélye arra, hogy férfias hajkoronát varázsoljon magának. Sok olyan termék létezik már, amely azt ígéri, hogy segít vissza- vagy megnöveszteni a hajat. Azok pedig, akik kedvet éreznek hozzá, házi praktikákkal is próbálkozhatnak.

Ha valakinek lassan nő a haja, az valószínűleg azért lehet, mert a vérellátás nem működik jól a fejbőrénél. Ilyenkor nem jut elegendő táplálék azoknak a hajhagymáknak, amelyek azért is felelősek, hogy növekedjen haja. Ha minden rendben van, átlagosan 0,9 -1,1 milliméterrel hosszabbodnak a hajszálak havonta. Ha ez nem történik meg, érdemes a hajnövesztő termékek mellett a házi praktikákkal is próbálkozni.

Így még a pasik is tudnak hajat növeszteni

Burgonyalé

Sokan esküsznek a krumplilére. A keményítő, amit a növény tartalmaz, állítólag nagyon jó hatással van a hajhagymákra. A reszelt burgonya is ereszt levet, de a krumpli főzővize is tele van vele. A pasik számára is könnyen elérhető, hiszen egyszerűen elkészíthető. Ha kipróbálod ezt a módszert, ne feledd, a pakolás után alaposan mosd meg a fejbőröd vagy a hajad!

Szőlőmagolaj

A szőlőmagolaj az egyik legjobb antioxidáns. Belsőleg és külsőleg is használható. A bőrünknek is nagyon jól esik, ha magunkra kenjük. Sok vitamint tartalmaz, telítetlen zsírsavakban, linolsavban és bioflavonokban gazdag. A hajhagymákra serkentő hatással van. Érdemes ezzel ápolni a fejbőrt.

Sarkantyúka

Ha a gyógynövények között keresgélünk, a sarkantyúkánál mindenképpen érdemes megállnunk. A hagyomány szerint ez a növény, amely a legjobb hajnövesztő. Amellett, hogy a segíti a haj növekedését, az új hajszálak kialakulását is támogatja. Sőt, állítólag hajhullás ellen is az egyik legjobb természetes szer.

Tojás

A tojás az egyik legrégibb hajápoló, amely segíti a hajszálak növekedését. Nemcsak a meglévő hajat erősíti, hanem az új szálak növekedésére is hat. Mivel számtalan jótékony anyagot tartalmaz, mindenképpen jót tesz a fejbőrnek és a hajhagymáknak. Ha egy kevés szőlőmagolajjal keverjük össze, és úgy visszük fel a fejbőrre, még hatékonyabb a kezelés. 20-25 percig tartsuk a fejbőrön a pakolást, majd alaposan öblítsük le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top