Egymás szemében cikkek

5 dolog, amitől egy nő igazán jó nő lesz

Egyszerűnek tűnő kérdés, mégis baromi összetett. Ám megpróbálunk arra válaszolni, hogy a férfiak szemében mitől lesz jó nő egy nő.

Persze a csuklóból érkező válasz szerint a külsőségektől, de ez meg aztán korántsem jól körülhatárolható terület, hiszen ugye kinek mi tetszik, az egyenes vöröstől a göndör szőkéig, hogy a magas-alacsony-és-további-fizikai-adottságok környékére ne is merészkedjünk el. Szóval hagyjuk most az ilyen-olyan testrészek alakját és méreteit, és nézzünk pár dolgot, amire szinte biztos, hogy bármelyik férfi felkapja a fejét.

Humorérzék

Ilyen az, ha valakinek jó a humora, de legalábbis olyan, amin önfeledten lehet a másikkal együtt röhögni. Hiszen gondoljon bele bárki, ha egy nagyobb társaságban egy csaj bedob egy poént, amitől mindenki az asztalon fekve rázkódik, garantált, hogy arról a csajról beszélgetni fognak egymás között a férfiak. Tudom, láttam-hallottam ilyet, sőt legalább egy ízben egy ilyen beszélgetésnek esküvő lett a vége.

Persze ez legalább olyan szubjektív terület, mint a külső, de ha valakinek a humora passzol a miénkhez, gyaníthatjuk, hogy az illetőnek megvannak a szükséges szellemi alapjai, amelyre az a humor ráépülhet. Ez pedig kiváló indikátora annak, hogy az önfeledt nevetgélésen túl, valószínűleg a tartalmasabb beszélgetésekre is nyílik majd alkalom. Röviden: egy jó nőnek az agya is gyönyörű, nem csak a ………. (tetszőleges válasz szabadon beírandó).

Magabiztosság

Unaloming ismételt tétel a női magazinok csillogó címlapjáról, de tény, hogy ha egy nő nem a háttérbe húzódik, hanem ha kell – márpedig sajnos úgy látszik, egyelőre még 2016-ban is kell –, a legnagyobb pofájú pasit is ledumálja, leérveli, akkor tudni lehet, hogy nem ijed meg a saját árnyékától. Vagyis úgy is mondhatjuk, hogy kellően talpraesett, amit egyrészt a humorhoz hasonlóan az intelligenciához lehet kötni, de az is biztos, hogy egy ilyen nővel nem fog unatkozni a párja vagy az, aki egy első randin találkozik vele.

Persze, óvnak féltő atyáskodással a magazinok, a túlzott magabiztosság bizonyos férfiak számára riasztó lehet, de azt kell, hogy gondoljam, ha ez a helyzet, akkor az adott férfi amúgy sem tűnik ideális társnak, ha ennyitől inába száll a bátorsága/férfiassága/miegyebe.

Stílus

Függetlenül attól, hogy valaki a kihívóbb, a konzervatívabb, az elegánsabb vagy lazább vonalat képviseli, a megjelenés is árulkodik úgy magabiztosságról, mint intelligenciáról, és persze ízlésről is. Mivel ez is szigorúan ízlés dolga, nem lehet kijelenteni, hogy csak a miniruha és a körömcipő, vagy épp a farmer-póló az, amitől egy nő igazán stílusos lesz. Az viszont biztos, hogy a kellő stílusérzékkel összeválogatott darabokon akkor is megakad a férfiak – vagy épp a nők – szeme, ha akár egy kockás ingről és bakancsról van szó.

Lazaság

Nem, most nem a balerinamúltra vagy a szuggesztív jógapózokra gondolok, hanem arra, hogy ha valaki nem görcsöl, nem próbálja meg a külvilágot folyamatosan kontrollálni, illetve akiben van kellő nagyvonalúság, amivel az élet sokszor kellemetlen vagy igazságtalan helyzeteit kezelni tudja. Ha valaki folyamatosan feszült, ez át fog ragadni a körülötte lévőkre is, ha pedig körömszakadtáig ragaszkodik valamihez, akkor akaratos és arrogáns személyiség benyomását fogja kelteni. Olyanról pedig még nem hallottam, hogy valaki egy ilyen embert bármilyen módon is vonzónak talált volna.

Kisugárzás

Ó, a világ legmegfoghatatlanabb dolga, amit aztán tényleg szinte lehetetlen lenne körülírni, vagy meghatározni. Egy kicsit a fentiek összessége ez, ugyanis ha egy nőben – vagy bárkiben, ami azt illeti – ez mind megvan, akkor biztos, hogy az illetőt egy olyan aura lengi majd körül, ami mindenkiben nyomot hagy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top