Életmód

Férfivélemény: a térdhorzsolás fájdalmasabb, mint a menstruáció

Névtelen Twitter-felhasználó posztolt egy kisebb térdsérülésről, a vérző sebbel járó fájdalmat pedig a menstruációhoz hasonlította. Sőt, szerinte a focisérülés súlyosabb dolog, mint a nők havibaja.

Érdekes posztot osztott meg a minap egy Twitter-felhasználó: a _sargee nevű user egy eleső futballista és két lehorzsolt térdkalács képét tette közzé a közösségi oldalon azzal a kommenttel, hogy

Amíg nem élik át ugyanezt a nők is, nem akarok hallani a havi vérzéssel járó fájdalomról.

A sebbel járó kínok és a menstruációs fájdalom merész összehasonlításáért persze kapott is hideget-meleget, például:

Melyik térden jön ki a gyerek?

Ha nincs méhed, ne legyen véleményed se.

Jó nagy gáz, hogy minden férfinak el kell ezt szenvedni minden hónapban még akkor is, ha nem fociznak.

Ő amúgy vélhetően viccelni akart, de kérdem én: helytálló-e a kétféle vérzést akár poénból összevetni?

Először is: a sport a sérülés kockázatával járó aktivitás, szabadon választható. A menzeszünk ellenben minden hónapban bejelentkezik. Nem döntés alapján, és pláne nem vezényszóra érkezik, ráadásul ismétlődik hosszú évekig.

Másfelől: ha bármelyik nem képviselője sérülés miatt vérezni kezd, az amúgy sem hasonlítható össze azzal, amit a női test minden hónapban lezongoráz. Nem akarok a biológiába belemenni, de ez egy rendszerszintű játék, ami a bölcsességfogtól a bőrön át az emésztésig sok mindent érinthet. A hasi fájdalom mellett szédülés, hőhullám, hányinger, vérnyomás-ingadozás egyaránt szépítheti a „gyenge” napjainkat.

Léteznek egyébként olyan szimulátorok, amelyek a menstruációval, sőt a szüléssel járó fájdalmat is képesek laboratóriumi körülmények között a férfiak számára felfoghatóvá, érezhetővé tenni – azon férfiak számára, akikben megvan a kíváncsiság és az együttérzés, és meg szeretnék tapasztalni, mit is élnek át nőtársaik (a feleségük, a lányuk) minden egyes hónapban vagy akár a gyermekszülés csodája alatt. És igen, ezt mi minden alkalommal elviseljük – az ehhez asszisztáló empatikus férfiaknak ezúton is köszönet.

A menstruációs tünetek szépségeihez persze hozzá lehet szokni, az évek során erősödnek vagy csendesednek is, kinél mi a ritmus. Másrészt pedig a babavárás izgalmait és terheit, a vajúdást is csak mi, nők élhetjük meg, így a katartikus végjátéknak is mi vagyunk a főszereplői: a kisbabánk előbújik, és kézbe vehetjük. De ha a férfi szeretne bevonódni, az első közös pillanaton már osztozhatunk. Ennél az idilli pillanatnál elidőzve íme a javaslatom: ne akarjuk méregetni, ki mit bír el, és ne is vicceljünk ezzel, mert annak se teteje, se alja.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Profimedia / Alamy

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top