Egyéb

Négy barátja hátán járta be Európát a mozgássérült férfi

Kevan Chandlernek mindig is az volt a legnagyobb vágya, hogy egyszer saját szemével láthassa Európa nevezetességeit. Csakhogy ennek volt egy nem is olyan kis akadálya: a kerekesszéke.

Kevan gerinceredetű izomsorvadásban, úgynevezett SMA-ban szenved, emiatt pedig kerekesszékben tölti az életét. Mint korábban a Daily Mailnek elmondta, nemcsak a lábait, de a karjait is nehezen mozgatja, ezért szóba sem jöhetett, hogy egyedül valósítsa meg legnagyobb vágyát, hogy bejárja Európát, és saját szemével nézze meg a nevezetességeit.

A floridai származású fiatalember már-már letett az európai túráról, amikor kiderült, van remény. Egy véletlennek köszönhetően kiderült, hogy barátai segítségével mégis sor kerülhet a három országot – Nagy-Britanniát, Írországot és Franciaországot – érintő kirándulásra.

„A barátaim épp barlangászni készültek otthon, Floridában, mikor viccből azt mondtam nekik, én is szívesen csatlakoznék. Először nagyon meglepődtek, de nem sokkal később már mindannyian jó ötletnek tartották a dolgot, amivel engem leptek meg nagyon.” Kevan négy barátja, Luke, Tom, Philip és Benjamin vállalták, hogy egy speciális hordozó segítségével felváltva cipelik a mindössze 30 kilós férfit.

A barlangászás minden nehézség ellenére remekül sikerült, és ez volt az, ami lökést adott az Európa-körutunknak” – mondja Kevan, aki négy barátjával alig néhány hét alatt járta be a három európai országot. Kalandjaikból a We Carry Kevan oldalon osztottak meg fotókat, de mivel Luke végig kamerázott, hamarosan dokumentumfilmet is készítenek majd.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top