Sztárok

Harry herceg: “Csak azt szeretném, ha az anyukám végtelenül büszke lenne rám”

Megható interjúban mesélt Harry herceg arról, hogyan akar még mindig megfelelni az édesanyjának, milyen az élet a királyi családban, és arról is, szeretne-e családot alapítani.

Harry herceg 12 éves volt, amikor elvesztette az édesanyját, Diana hercegnőt, de a mai napig úgy érzi, neki akar megfelelni.  “Csak azt szeretném, ha az anyukám végtelenül büszke lenne rám, tulajdonképpen, mindig is ezt szerettem volna” – nyilatkozta a People magazinnak a herceg, és bár korábban sem volt titok, hogy a jótékonysági ügyekben Harry az anyja nyomdokaiba kíván lépni, most azt is elmesélte, miért. 

Harry herceg:

“Amikor meghalt, hatalmas űr maradt utána, nemcsak nekünk, de a világon rengeteg ember érezte ezt ugyanígy. Ha ennek az űrnek csak egy kicsi részét be tudom tölteni, akkor jó munkát végeztem. Meg kell próbálnom, a szó legjobb értelmében, azzal szeretném tölteni az életem hátralevő részét, hogy kipótolom ezt az ürességet, amennyire csak lehet. És Vilmos ugyanezt teszi.

Harry herceg:

“Nem az anyám vagyok”

Azért Harry herceg azt is fontosnak tartotta leszögezni, hogy bármennyire is igyekszik, ő nem az édesanyja, és sosem lesz olyan, mint Diana volt. “Élvezem, amit csinálok. De nem azért teszem mindezt, mert úgy érzem, anyám ezt várná el tőlem. Tudom, hogy rengeteg minden van bennem az anyukámból, sokban hasonlítunk. Éppen ezért teszek olyan dolgokat is, amit talán ő is megtenne.”

Harry herceg őszintén a gyerekvállalásról

A legkapósabb agglegények egyikénél természetesen állandó kérdés, hogy szeretne-e családot? Azt mindenki látja, milyen szeretettel bánik Vilmos herceg és Katalin hercegné két gyerekével, és minden szavából kiderül, hogy ő is rajong a kis György hercegért és a nemrég első születésnapját ünneplő Charlotte hercegnőért“Néha úgy vagyok vele, hogy most rögtön akarok gyereket, aztán meg inkább elhalasztanám ezt a gyerekvállalást. Mindez persze semmilyen hatással nincs Györgyre és Charlotte-ra, mert annak mindig örülök, ha ők a közelemben vannak.”

Harry herceg: arra vágyom, hogy anya büszke legyen rám

Ahogyan a herceg megfogalmazta, a következő generáció nagyon fontos, és a testvére, valamint a sógornője is úgy gondolja, reményt kell adni a gyerekeknek, nekik kell élhető jövőt biztosítani. Ezért különösen élvezi, amikor fiatalokkal beszélhet az álmaikról, arról, hogyan látják a világot, éljenek a Föld bármely pontján. “Minden csodálatos dolog, ami a jövőben történik majd, azt mind a mostani gyerekeknek köszönhetjük. Ezért fontos, hogy a következő generációkkal szoros kapcsolatom legyen” magyarázta a 31 éves Harry herceg.

Harry herceg:

“Csalódást okoz, hogy nem olyan vagyok, amilyennek elképzelnek”

Furcsa módon éppen a gyerekek azok, akik sokszor csalódnak, amikor Harry herceggel találkoznak.  “Minden alkalommal, amikor amerikai gyerekekkel találkozom, és ők már előre tudják, hogy egy igazi herceg jön, akkor látom a csalódottságot az arcukon. Hogy korona és köpeny nélkül jelenek meg. Aggódom, hogy az amerikai gyerekek – különösen azok, akik Disney-meséken nőttek fel – majd azt gondolják: ‘Te nem is vagy igazi herceg, nem úgy öltözöl, mint egy herceg’. Szóval, legközelebb majd bepakolok egy koronát és egy palástot, és egy vicces hegyes orrú cipőt. Megszerzem a koronát.”

Na, ki a király?

Korábban egyébként egy iskolai találkozó alkalmával a 10 éves Tristan megkérdezte a herceget, lehet-e belőle brit király. Akkor a szokásos jókedvű választ kapta Harrytől“Ez az a kérdés, amit egy idő után mindig megkapok, mert mindenki kíváncsi rá. Szóval,őszinte leszek. Örülhetsz, mert valószínűleg nem leszek” – mondta Harry, de a srác nem megkönnyebbült, hanem elkeseredett. Szerinte ugyanis Harry lenne a megfelelő uralkodó, mert humoros, és ért az emberek, főleg a gyerekek nyelvén. “Na ezért adj egy ötöst!” – nevetett fel a herceg, aki kifejezetten élvezi, hogy neki nem kell megfelelnie olyan elvárásoknak, mint Vilmosnak, aki egyszer majd király lesz. 

Harry herceg:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top