Egészség

A betegszállítók helyett egy orvos vitte haza az ottfelejtett idős nőt

Gonda Jánosnénak azt ígérték, hogy délután 16.45-re megy érte a betegszállító a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ sürgősségi osztályára, hogy hazavigye Algyőre, de még éjjel egykor sem ért oda.

A 72 éves algyői asszony június 5-én került a szegedi klinika sürgősségi betegellátó osztályára, mert belélegezte a hangyairtó szert. Megvizsgálták és megállapították, hogy nincs komoly baja, majd azt ígérték neki és a kísérőjének, hogy 16.45-re jön értük a betegszállító.

“Vártunk, vártunk, hát nem jöttek. Egy idő után óránként érdeklődtünk a pultnál, ahol megnyugtattak. Este 8-kor érdeklődtem utoljára. Aztán már csak vártunk” – nyilatkozta az asszony a delmagyar.hu-nak. Éjjel egykor a vezetőnővérnek tűnt fel, hogy még mindig ott várakoznak, felajánlotta, hogy feküdjenek le, ad nekik ágyat, de az asszonynak otthon voltak a gyógyszerei, ezért nem éltek a lehetőséggel.

Végül éjjel kettőkor egy orvos felajánlotta, hogy hazaviszi őket a kocsijával Algyőre.

A lap felkereste a kórházat, ahol nem kívánták kommentálni az eseményeket, és az emberségből jelesre vizsgázó orvos sem akart nyilatkozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top