Szabadidő

Kik diktálják a trendeket?

Mitől lesz egyedi az esküvői videó? Mit tehetünk az idegesítő lájkolás ellen? A válaszok és egyéb érdekességek heti webes ajánlónkban.

1. Jay-Z és Steve Jobs, Lagerfeld és Zuckerberg. Kiken múlik, hogy milyen ruhát hordunk, milyen zenét hallgatunk, milyen termékeket részesítünk előnyben, hogy milyen az aktuális életérzés? Kik azok, akik létrehozzák vagy megmondják, mi a trend? A kérdésnek utánajáró izgalmas dokumentumfilmet a napokban mutatják be, a trailer itt megtekinthető.

2. Az utódok esztétikai nevelését nem lehet eléggé korán elkezdeni. A Kartonjáték webáruház olyan termékeket kínál, amelyek ötvözik a dizájnt a zöld szemlélettel. Kedvencünk a TOTEM szitakötő, amely nemcsak látványos, hanem egyben háromdimenziós építőjáték is.

Kik diktálják a trendeket?

Kartonjáték
Kartonjáték

3. A lakberendezési blogok közül különösen értékeljük azokat, amelyek saját munkákat is bemutatnak, és személyes hangvételűek, mint például az Emmas Designblogg. Emma Fexeus stylistasszisztensből lett profi blogger, oldalán a skandináv dizájn legjobbjait mutatja be.

Emmas Designblogg
Emmas Designblogg

4. Nem volt sem vonatozás, sem vőfélyviccek, de nem csak ezért egyedülálló hangulatú Bonnie és Rhys esküvői videója. A stop motion technika és az átgondolt beállítások bizonyára nagyobb előkészületet igényeltek, mint ha csak valamelyik rokon vette volna filmre az esküvőt. Mindamellett a jó hangulat olyan ragadós, hogy még egy, a házasság igájától és a Gyertyafénykeringőtől tartó agglegényt is térdre kényszeríthetne. Avagy: attól még lehetsz cool, hogy nősülsz.

5. A híradó, nagy meglepetésünkre, már 1934-ben is a forgó bolygó képével jelentkezett be. Ma már elképzelhetetlen módon azonban az „Ami a háziasszonyokat érdekli” címmel az elektromos művek főzőbemutatója szerepelt az első helyen, kiemelt hírként. A Neumann János Digitális Könyvtár híradóarchívumában évek, témák és szereplők alapján is válogathatunk az 1914-től 1943-ig terjedő időszak híradós felvételei között. Történelemóra érdekesen.
 

Filmhíradók Online - ha régi híradókat néznél, kattints a képre!
Filmhíradók Online – ha érdekel, milyenek voltak a híradók anno, katt a képre!

6. A Facebookkal nap mint nap szembesül az is, aki amúgy nagy ívben elkerüli az adatkezelése miatt sokat kritizált közösségi hálózatot. Nincs olyan tartalomszolgáltató, amelynek oldalán nem burjánzanak a lájkoló/megosztó linkek. A Facebook Blocker nevű böngészőkiterjesztéssel hatékonyan eltávolíthatjuk a weblapokról ezeket a zavaró elemeket úgy, hogy a Facebook-os kapcsolódásunk változatlan marad.

Idegesítenek a lájkolások és megosztó linkek?
Idegesítenek a lájkolások és a megosztólinkek? Kattints, és töltsd le!

Kik diktálják a trendeket?Ajánló:

Szeretjük, mert letisztult és átgondolt, utáljuk, mert mindenkinek ilyen van. Így voltak a svéd bútoráruház termékeivel a Mykea elindítói is, ezért létrehoztak egy közösségi webáruházat. Az oldalon olyan matricákat árulnak, amelyekkel egyedivé lehet varázsolni az ismert bútorcsaládok unalmasabb darabjait.

Akár te is küldhetsz matricaterveket! Katt ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top