Szabadidő

A gulyás és a pornósztárok országa vagyunk?

Az európai klisék térképe mellett egy milliárdos mesebeli könyvtára, egy hasznos alkalmazás az internetes káosz ellen és egyéb érdekességek heti webajánlónkban.

1. Mit kezdjen az ember a frissen szerzett dollármilliókkal? Tengerparti vakaródzás és plasztikai testtuning helyett Jay Walkers lenyűgöző gyűjteményre áldozta a start-up vállalkozásából származó jövedelmét. A kincseit bármelyik múzeum megirigyelné: egy igazi szputnyik, egy valódi Gutenberg-biblia, a londoni pestisjárvány dokumentumai, Roosevelt zsebkendője, amelyre a világháborúba való belépés tervét vázolta fel, és a test nélküli kéz az Addams Familyből. Walkers könyvtára látogatható. Amíg ki nem ruccanunk a New England-i birtokra, kedvcsinálónak egy kis film a könyvtárról:

2. Zavarnak a weblapokon a felvillanó, izgő-mozgó reklámok? A lényegre enged koncentrálni egy New York-i innovációs ügynökség Readability nevű alkalmazása. A telepítés után a programikonra kattintva az általunk kívánt stílusban és méretben, idegesítő „zörejek” nélkül olvashatjuk a minket érdeklő szövegeket.

Readability
Readability

3. Hol lehet az esti program után jót, olcsón enni? A Dining Guide a legjobb reggeliző- és romantikus vacsorahelyek után ismét hasznos toplistával örvendeztetett meg.

Illusztráció: Révész Kata
Illusztráció: Révész KataÉjszakai toplista
Forrás: Dining Guide

4. Egy görög szemében talán fegyelmezett munkamániások vagyunk, egy német viszont léha naplopónak láthat minket. A sztereotípiák viszonylagosak, jól mutatja ezt egy térképesített kliségyűjtemény. Eszerint: míg lengyel szemmel jó fejek országa vagyunk, olasz nézőpontból a pornósztárok hazája… A térképek megtekinthetők és megvásárolhatók itt:

A gulyás országa vagyunk?
A gulyás országa vagyunk?

5. Az idő múlását, már ha nem saját magunkról van szó, mindig érdekes szemügyre venni az arcokon. A Young Me Now Me nevű blogon ugyanez még mulatságos is, hiszen a régi fényképekhez hasonló pózban és helyzetben örökítették meg magukat a blog olvasói.

Young Me Now Me
Young Me Now Me
Young Me Now Me
Young Me Now Me

6. Igaz, hogy a „hello” a magyar „halló” szóból ered? Miért kerek Amerikában minden kilincs? A Goldenblog-díjjal is kitüntetett Tinkmara blogja amerikai szokásokat, érdekességeket mutat be egy ott élő magyar szemével.

Tinkmara
Tinkmara

A gulyás és a pornósztárok országa?Tipp: Próbáld ki Oszkárt!
Ha van még hely az autónkban egy útitársnak, vagy ha nem tudunk igazodni a buszok és vonatok járatindulásaihoz, érdemes felkeresni a jól áttekinthető magyar telekocsirendszer oldalát. Katt ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top