Életmód

Fogyj együtt a pasiddal! – 10 tipp, hogyan csináld

Mindketten elégedetlenek vagytok az alakotokkal? Esetleg különböző egészségügyi okok miatt fogyni szeretnétek? Akkor megtaláltátok a számotokra legmegfelelőbb diétát! Tippjeink segítségével karcsúbbak lesztek, mint valaha!

1. tipp: tűzzetek ki eltérő célokat és különböző kalóriahatárokat!

Az, hogy együtt diétáztok, még nem jelenti azt, hogy ugyanazt a táplálkozási tervet kell követnetek. Étkezzetek együtt, de ne feltétlenül ugyanazt a menüt, hiszen a nőknek és a férfiaknak különböző az energiaszükségletük. Míg egy nőnek átlagosan 1800 kalória, egy férfinak 2200 kalória energiabevitelre van szüksége.

2. tipp: óvjátok egymást a „kísértések” idején!

Legyél a párod őre – és ő a tiéd – a gyenge pillanatokban. Csokoládé, sütemény, chips, gumicukor… Nem tudtok ellenállni a kísértésnek? Zárjátok el a tiltott élelmiszereket két különböző szekrénybe, és cseréljétek ki a kulcsokat!

Fogyj együtt a pasiddal! - 10 tipp, hogyan csináld

3. tipp: kössetek egyezséget!

Fogyni szeretnél? Próbáld ki Béres Alexandra és a WellnessCafe 21 napos diétáját!
Az étrendért katt ide! » 

Azaz fogadjátok meg, hogy mindkettőtökre ugyanazok a szabályok érvényesek. A páros fogyókúra bizalom dolga, maradjatok egymással szemben őszinték! Ha beszéltek a gyengeségeitekről, szorosabbá válik a kapcsolatotok.

4. tipp: motiváljátok egymást!

Negyedik tippünk a jutalmazás-büntetés elvén alapszik.

– Amint egy előre kitűzött célt elértek, jutalmazzátok meg magatokat valamivel, ami mindkettőtöknek örömet szerez, például egy wellnesshétvégével.

– Aki „bűnt” követ el, zálogként oda kell adnia egy számára nagyon kedves tárgyat, és csak abban az esetben kapja vissza, ha a kihágását helyrehozza. Figyelem: az elkövetőnek igazán sokat kell hogy jelentsen a zálog, különben nincs értelme a játéknak.

Fogyj együtt a pasiddal! - 10 tipp, hogyan csináld

5. tipp: változtassatok az étkezési szokásaitokon!

A nőknek és a férfiaknak különböző az étkezési kultúrájuk. A nők hajlandóak változatosan étkezni, és kisebb mennyiséget fogyasztani, de könnyebben elcsábulnak a napközbeni nassolásra: csoki, süti, bonbon… Számukra megoldást jelent, ha reggelire és ebédre több szénhidrátot fogyasztanak, hogy tartósan jóllakottnak érezzék magukat, és a napközbeni farkaséhséget elkerüljék. A férfiaknak pedig több gyümölcsöt és zöldséget kell enniük.

Még több diéta:
-2 kiló az ünnepekig almadiétával »
Fogyókúrás étrend zsírpárnák ellen – bevásárlólistával! »
4 szuper tipp a sikeres fogyáshoz »
5 tuti éhezésmentes módszer, amivel karcsú lehetsz! »

6. tipp: vásároljatok be közösen!

Tekintettel a számos kísértésre, kockázatos egyedül vásárolni (főleg, ha éhes vagy). Még a végén egy-két kalóriabomba is a bevásárlókocsiban landol. Kettesben jobban ellen tudtok állni a kísértésnek.

7. tipp: főzzetek kalóriaszegény ételeket!

Bevásárlás után irány a konyha! Főzzetek finom és könnyű ételeket. Gyakran készítsetek halat és zöldségeket. A közös főzés kitűnő időtöltést jelenthet.

Fogyj együtt a pasiddal! - 10 tipp, hogyan csináld

8. tipp: töltsetek együtt minél több időt!

A párod távolléte hiányt, ürességet válthat ki. A magányos pillanatokban sokan nassolással vigasztalódnak: egy zacskó édesség vagy chips tölti ki az érzelmi űrt, amelyet a társnak kellene. Ha nem mindig láthatjátok egymást, próbáljatok meg állandóan kapcsolatban maradni, ehhez elég egy röpke hívás vagy egy SMS is.

9. tipp: sportoljatok együtt!

Töltsetek annyi időt a friss levegőn, amennyit csak lehetséges. A lehetőségek száma végtelen: nordic walking, bicikli, kocogás, tenisz vagy egy párostánc-tanfolyam is jó megoldást jelenthet. Azt azonban tartsátok szem előtt, hogy naponta legalább 30 perc mozgásra mindenképpen szükség van!

Fogyj együtt a pasiddal! - 10 tipp, hogyan csináld10. tipp: ne irigykedjetek!

Gondolj csak az első tippre: mindenkinek saját célja van! Nincs értelme a másikra irigykedni, és a fogyókúrát versenyként kezelni. Nem versenytársak vagytok, hanem szövetségesek, akik együtt szeretnének karcsúvá válni. A férfiaknak biológiailag jobbak az esélyeik megszabadulni az úszógumitól azért, mert a nőknek magasabb a testzsírszázalékuk (18–25%), mint a férfiaknak (10–15%). Ne hagyd, hogy ez a kis különbség elcsüggesszen! Végül is a telt mellek és a széles csípő a nőiességed legfigyelemreméltóbb jegyei. Kitartó türelemmel pedig a problémás területeket is sikerül formába hozni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top