Egyéb

Húzódás

A természetet járva - tetszik, nem tetszik - számolnunk kell egy-két kellemetlenséggel is. A legsûrûbben elõforduló ezek közül az izomhúzódás.




Aki korpa közé keceredik… Aki szeret túrázni, meredek kaptatókon csúcsokat hódítani, vagy esetleg kutyával kirándulni, tapasztalhatja, hogy a terepviszonyok nem mindig egy bevásárlóközpont padlójához hasonlítanak. Gyakran nagyobbat kell lépni, mint az kényelmes lenne, át kell ugrani egy vízmossát, vagy megiramodó ebeinket kell megfékezni. Az izmok intenzívebb igénybevétele azonban nem mindig problémamentes: izmaink meghúzódhatnak, ha nem figyelünk.

Az izomhúzódás tünetei az izmokban, leggyakrabban a végtagokban, a nyakban, vállak, hát izmaiban jelentkező fájdalom, izommerevség, mozgáskorlátozottság. Kiváltó okok lehetnek a megeröltetés, rándulás, húzás vagy csavarodás.





Mit tehetsz? Beveszel egy fájdalomcsillapítót. Gyengéden megmasszírozod a sajgó részt fájdalomenyhítő vagy gyulladást csökkentő krémmel, kenőccsel vagy balzsammal. A hideg, jégkockás borogatást is alkalmazhatjuk. A borogatást kössük az ápolni kívánt területre, és mindenképpen pihentessük a sérült izületet, végtagot egy-két napig. Ha ezután sem következik be változás,fájdalomcsökkenés, mindenképp keressünk fel orvost.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top