Egészség
Szponzorált tartalom

Vénaerősítés: nem mindegy, hogyan élsz

Vannak tanácsok, amelyekre érdemes odafigyelni azoknak, akik visszérpanaszokkal küzdenek. Egy biztos, a szakorvos segítsége a legfontosabb.

Akik szeretnék kímélni a vénáikat, felejtsék el a magassarkút. A kényelmes cipők aranyat érnek az egészség szempontjából is. Persze ha akad a szekrényben egy 2-4 centi magas sarokkal megáldott lábbeli, ne dobd ki. Inkább egyeztess szakemberrel arról, hogy a te egészséged szempontjából milyen cipők az ideálisak. Azoknak, akik komolyabb gondokkal küszködnek, érdemes megfontolni azoknak a gyógyászati segédeszközként kapható harisnyáknak a használatát is, amelyek a vér áramlását segítik. Az orvosok adnak tájékoztatást erről, ahogyan a fásli viselését is előírhatják. Mivel egyáltalán nem mindegy, milyen technikával kerül a panaszos lábára a pólya, a helyes felhelyezés elsajátítása nagyon fontos – már ha valakinek szüksége van rá.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a mozgás fél egészség. Akik az ereik állapotát szeretnék megőrizni, olyan gyakorlatokat keressenek, amelyek a vénás áramlást is elősegítik. Vannak speciális tornák is, amelyek pont erre hivatottak. Mindenki az állapotának megfelelő mennyiségben és minőségben mozogjon, a lényeg az, hogy az egészséget fenntartsuk, és ha van rá mód, javítsuk azt. A túlsúly sajnos nincs jó hatással a vénás megbetegedésekre sem, ezért akiknek felesleges kilók nyomják a lábaikat, sokat tesznek magukért, ha leadnak belőlük. Az egy helyben állás kimondottam rossz hatással van a visszérre, ezért ha lehet, ne tegyük ki magunkat ennek. Ha ülünk, keressünk lehetőséget arra, hogy a lábainkat ne lógassuk, hanem valamire feltéve pihentessük. Ha emelnünk vagy cipekednünk kell, akkor azt megfontoltan tegyük, hogy ne rójunk túl nagy terhet a vénákra.

Ugyan számos bajra megoldást hozhatnak a forró vizes termálfürdők, a visszérre sajnos nincsenek jó hatással, ugyanis a nagy hő hatására az érfalak tovább tágulnak. A hideg víz viszont annál jobb, de a váltott hőmérsékletű, hideg-meleg lábfürdő vagy zuhany is a vénák egészségét szolgálja. Nagyon fontos, hogy a visszértágulatok első jeleinél keressük fel az orvost, hiszen minél hamarabb kerülünk szakemberhez, annál könnyebben kaphatunk megoldást a panaszainkra. Mivel minden ember más, a betegségek is másképpen hatnak a testre, ezért sem mindegy, hogy a helyileg ható, tüneti vagy a vénaerősítő, flavonoidokkal történő belsőleges kezelést kapja valaki. Ennek eldöntését pedig bízzuk a doktorokra.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top