nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Egészség
Itt a tél, ideje felmérni a bőröd állapotát

Itt a tél, ideje felmérni a bőröd állapotát

Ezek a jelek mutatják, hogy a szokásosnál több törődésre van szüksége a bőrödnek. Ha az alapvető dolgokra odafigyelsz, sokat tehetsz magadért.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Ha olyan szerencsés vagy, hogy az év nagy részében a bőröd nem igényel extra törődést, a téli időszakban mindez megváltozhat. Ugyanis a környezeti tényezők hatására a normál bőr is érzékenyebbé válhat és jóval szárazabb lehet. Azoknak, akiknek eleve többet kell figyelniük a bőrükre, a tél újabb kihívásokat hoz. A babák és kisgyerekek bőre érzékeny, a szülőknek ezért érdemes még nagyobb figyelmet fordítani az ápolásukra. A legtöbb embernél a téli időszakban az arcon és a kézfejen figyelhetők meg azok a jelek, amelyek mutatják, hogy a szokásosnál több törődésre van szüksége a bőrüknek.

A téli időjárás és a környezeti tényezők hatására kialakuló legszembetűnőbb elváltozás a kiszáradás, a vörösödés és több esetben akár a sebesedés is lehet. Több oka is van annak, hogy a bőrt negatívan érinti az időjárás és annak közvetett tényezői. A hideg, kinti levegő mellett a hirtelen bekövetkező hőmérséklet-változások igénybe veszik a bőrt: a csípős, hideg téli szélből egyből a meleg házba érkezünk, és egyik pillanatról a másikra szembesül a bőrünk az újabb hatással. A hőmérsékleti ingadozás mellett a levegő alacsony páratartalma is hatással van az állapotra: az érzékenyebb bőrűek azonnal megérzik a külső tényezőket, a bőrük húzódik és szárazzá válik. Mindezt azért van, mert a bőr a hidegben nem tudja fenntartani a természetes védekezőképességét.

Ezt tedd meg a bőrödért télen:

  • Párásítsd a lakás levegőjét, hiszen a fűtés hatására jelentősen csökken a páratartalom, és a bőr hamar kiszárad.
  • Mindig olyan kozmetikumot válassz, amelyik tekintettel van a téli időjárás következményeire, és amelyet érzékeny bőrűeknek fejlesztettek ki.
  • Ápold a bőröd rendszeresen! Fontos az esti, éjszakai regenerálás.
  • Zuhanyozz fürdőzés helyett, a forró vizet pedig cseréld le kevésbé melegre – így megőrizheted a bőrt védő zsírréteget. 
  • Az érzékenyebbek óvják és kenjék ajkaikat is.

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Szponzorált tartalom
Megosztás Facebookon