Egészség
Szponzorált tartalom

Szuper konyhai trükkök nem csak kezdőknek

Igazán nagyszerű konyhai trükköket hoztunk. Ha csak egyet is megfogadsz belőlük, garantáltan egyszerűbb lesz az életed.

Számtalan módon bevethető, és sok étel nélkülözhetetlen hozzávalója – mi az? Persze hogy a tojás, amely a legtöbb konyhában az alapélelmiszerek között lapul. Mivel millió módon felhasználható, és szinte nincs is olyan nap, hogy ne vennénk hasznát, ezért is érdemes olyan praktikákat megtanulnunk, amelyek még egyszerűbbé teszik a felhasználását. Azt tudtad, hogy ha sima felületen töröd fel a tojást, szebben hasad, mint ha valami éleshez koppantanád? Ha erről nem hallottál, itt az ideje kipróbálni. Ha a főtt tojást hámozod, neked sikerül szépen leszedni héját? Ha igen, azok között a szerencsések között vagy, akik nagyon kevesen élnek a földön. Viszont van egy titok, ami ezután segíthet: ha a megfőtt tojás vizébe löttyintesz egy kevés ecetet, sokkal egyszerűbb lesz a hámozás.

Akad jó néhány további konyhai trükk, amelyik megkönnyíti az életünket. A kiszáradt péksütiket a mikróban lehet újjáéleszteni, mégpedig úgy, hogy a sütivel együtt egy fél pohár vizet is beteszel a gépbe. A friss zöldfűszereket pizzavágóval a legkönnyebb aprítani. Ha pedig sütsz, és margarinra is szükséged van, bátran olvaszd meg, és úgy tedd a többi hozzávalóhoz – legyen szó a sima vagy a laktózmentes változatról.

A fővő tészta fölé egy fakanalat kell tenni az edény falára, és nem fog kifutni a víz. Ha a cukor vagy a só összeállt a tartójában, egy belerakott kekszdarab csodákra képes, ugyanis kiszívja a nedvességet belőlük, és szétesnek az összeragadt szemcsék. A télen olyan népszerű déligyümölcsök kapcsán is van több praktika, amelyeket érdemes belevenni a repertoárba. Ha például csak néhány csepp citrom- vagy narancslére van szükséged, és nem akarsz feleslegesen megkezdeni egy gyümölcsöt, szúrd át azt egy vékony, fából készült nyárssal. Így megszerezheted a pár csepp nedűt, és a gyümölcsöd is megmarad. A banánok tartósítása is végetlenül egyszerű: úgy érheted el, hogy azok jó néhány nappal tovább maradjanak frissek, ha a fürtöt összetartó véget folpackba tekered.

A tojás mellett a burgonya a másik olyan alapvető élelmiszer, amelyik a legtöbb háztartásban megtalálható. Ám sajnos sokáig nem lehet tárolni, mivel hamar csírát növeszt – hacsak nem teszünk a krumplik közé egy almát. Az alma ugyanis – láss csodát – meggátolja a csírázást, és ezáltal nem romlik a zöldség minősége.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top