Egészség

Okosvény – te tudod, mi az? (x)

Hallottunk már e-receptről, sőt láttunk is már vonalkódot a vényeken, na de hogy Okosvény? Mégis mit jelent, mit tudhat?

Tisztázzuk, hogy nem a konkrét vény lett okosabb, hanem egy olyan applikáció készült hozzá, ami igazán okosabbá teszi a vényünket.


Időt spórol neked!

Ugye milyen idegtépő dolog, hogy az ember elindul a patikába, kivárja a sort, majd közlik vele, hogy sajnos éppen nincs készleten? Ilyenkor elsétálunk a következő gyógyszertárig, ahol lehet, hogy szintén elfogyott, hazamegyünk, majd másnap újra próbálkozunk. A gyógyszerészek nem mindig tudják megmondani, mikorra kapnak új szállítmányt, így akár több felesleges kört is tehetünk, mire végre hozzájutunk a gyógyszerünkhöz.

Ennek vége!

Mostantól elég, ha van egy mobiltelefonunk, amire letöltjük az Alma Okosvény appot, és bárhonnan, bármikor előjegyeztethetjük az orvos által felírt gyógyszerünket. Szóval elég, ha akkor indulunk el a patikába, ha már átvehető a választott termék. És azt honnan tudhatjuk, hogy átvehető-e? Az app értesítést küld, ha mehetünk érte.

Azért hozzájutni csak személyesen lehet!

A biztonságos gyógyszerfogyasztás miatt az applikáció nem bonyolít pénzforgalmat – kizárólag készletinformációt ad –, így senki ne akarjon vele fizetni! A vényköteles gyógyszerért be kell mennünk, és a vény ellenében személyesen vehetjük át és fizethetjük ki. Így van lehetőségünk arra, hogy a gyógyszerésztől tanácsot kérjünk, vagy feltegyük neki azokat a kérdéseket, amelyekre kíváncsiak vagyunk a gyógyszerek használatáról. *

A készletinformáció és az előjegyzés mellett arra is lehetőségünk van, hogy az akciós vitaminokat, gyógyhatású készítményeket is előjegyezzük, így amikor átvesszük a vényköteles gyógyszereket, már az előre összekészített többi terméket is átvehetjük.

 

*Az Alma Okosvény applikációs előjegyzési rendszer készletinformációt ad, használata nem minősül sem gyógyszerrendelésnek, sem gyógyszerigénylésnek, az orvosi vény elfogadása és a gyógyszer kiadása minden esetben gyógyszertárban, gyógyszerész felelőssége mellett történik, a szakmai szabályok betartásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top